Barış Komisyonu, Erzurumlu ve Diyarbakırlı aileyi barıştırdı

Aralarında öğretmen, esnaf, iş adamı ve imamların da bulunduğu 'Şanlı Barış Komisyonu', bir husumetin daha ortadan kaldırılmasına vesile oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönüllü olarak çalışan komisyon üyeleri, İstanbul'da yaşanan, bir kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı olayın taraflarını bularak barıştırdı. Erzurum, Diyarbakır ve Sivaslı aileler, bir araya gelerek kan davasını bitirdi.

Şanlı Barış Komisyonu Başkanı Metin Özşanlı, İstanbul Avcılar'da bir ay önce meydana gelen kavgada, Erzurum ve Sivaslı iki ailenin fertlerinin yaralandığını, Diyarbakırlı bir gencin de hayatını kaybettiğini söyledi. Özşanlı, Erzurumlu ailenin, kendilerine başvurması üzerine, komisyon üyelerinden Yahya Kamçı'nın, büyük çaba göstererek şehirlerarası dolaşıp aileleri ikna ettiğini ve İstanbul'da buluşturduğunu söyledi.

Aileleri ikna ederek barışmalarını sağlayan Yahya Kamçı ise Erzurumlu ailenin talebini Diyarbakırlı gencin ailesine ulaştırdıklarını belirterek, ?Erzurumlu aile, Mele Lütfi Sami aracılığıyla bize ulaştı. Erzurumlu ailenin hatasını telafi etmek isteyip, Diyarbakırlı aileden helallik istemesi üzerine, İstanbul'da yaşayan Diyarbakırlı Şahin ailesini, ikna etmek için İstanbul'a gittik.? dedi.

Kamçı, kendilerine Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Müjdat Değer, Bismilliler Derneği Başkanı Hasan Şen, Lice Vakfı Başkanı Ali Rıza, Bismil Köyler Birliği Başkanı Osman Avşar ve Nesip Şitil'in eşlik ettiğini söyledi. Kamçı, heyetin Şahin ailesini ikna etmesi üzerine, taraflar arasındaki husumetin sona erdirildiğini kaydetti. Kamçı, ailelerin daha sonra Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek tokalaştıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber