Belediye mezatçılara tahliye için ek süre verdi

Sivas'ta Azerbaycan İş Merkezi'nde faaliyet gösteren mezatçıları tahliye etmek isteyen belediye, emniyet yetkililerinin araya girmesi ile esnafa ek süre verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Caddesi Ziraat Bankası arkasında bulunan belediyeye ait iş merkezini tahliye etmek için daha önce tebligat gönderen belediye ekipleri, kararı uygulamak üzere sabah iş merkezi önüne geldi. Emniyet Müdürlüğü Çevik kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin de çağrıldığı sokakta güvenlik önlemi alındı.

Esnaflar Ramazan sonrası veya eylüle kadar süre tanınmasını istedi. Esnaflardan Kadir Bulduk kameralar aracılığı ile tahliye işleminin Ramazan sonrasına bırakılması için Belediye Başkanı'na "Buradan başka eve ekmek götürecek başka bir yok yerimiz, Allah rızası için yalvarıyorum." diye seslendi. İş merkezinde esnaflık yapan Öcal Akyazgan da "Şeriatın kestiği parmak acımaz, tamam tahliye etsinler, ama sadece süre istiyoruz, biz bu eşyaları nereye koyacağız? Ramazan yaklaşıyor, eve ekmek götüreceğiz.? diye konuştu.

Belediye Gelir Müdürü Nedim Turgut ile Belediye Avukatı Zekeriya Kılıç'ın, tahliye kararı uygulayacaklarını belirtmesi üzerine esnaflar tepki gösterdi. Bunun üzerine yetkililer, esnaflarla uzun süren bir görüşme yaptı.

Bu arada olay yerine gelen Emniyet Müdürü Kemal Seyhan belediye yetkilileri ve esnaflarla bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası belediye, ekim ayına kadar esnafa ek süre verdi. Karar sonrası çevik kuvvet ve belediye ekipleri sokaktan ayrıldı.

Esnaf Öcal Akyazgan kendilerine ekim ayına kadar süre verildiğini ve o tarihe kadar işyerlerini tahliye edeceklerini taahhüt ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber