Amerikalı öğrenciler, Kocaeli'nin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen 'Gez-Gör Kocaeli' programı ile öğrenciler Kocaeli'ni tanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son olarak Amerika'dan gelen öğrenciler Kocaeli'ndeki tarihi ve kültürel mekânları gezdi.

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nde yaşayan vatandaşları kenti daha yakından tanımalarını sağlamak amacı ile 'Gez-Gör Kocaeli' programını yürütüyor. Kentin tarihi ve turistik mekanlarının tanıtıldığı etkinlikte bu kez ülke dışından konuklar yer aldı. Amerika'dan gelen öğrenciler Sekapark'tan başlayarak, kentin tarihi ve kültürel mekânlarını gezme fırsatı buldu.

Seka alanında bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mevlevi Evi'ni dolaşan misafirler oldukça etkilendi. Birbirlerinin fotoğraflarını çeken misafirler buradan ayrılmak istemedi. Büyükşehir yetkililerine merak ettiği konularda sorular soran Amerikalı misafirler, Büyükşehir Belediyesi'nin tercümanları aracılığı ile bilgilendirildi. Mevlevi Evi'nde farklı bir hava hissettiklerini açıklayan konuk öğrenciler, burada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Amerikalı öğrenciler daha sonra tarihi Sırrı Paşa Konağı, Süleyman Paşa Hamamı gibi Kocaeli'nin tarihi mekanlarını gezdi. Büyükşehir Belediyesi'nin tercümanları öğrencilere tarihi yerleri anlattı. Mesire alanlarını da gören öğrenciler, geziden oldukça memnun olduklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber