CHP'li Türeli'den subay ve astsubaylar için kanun teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 1. dereceye yükselen, 3600 ek göstergeye hak kazanan subay ve astsubaylar ile emeklilerinin, görev tazminatı alabilmesini öngören kanun teklifi verdi.

Türeli, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik yapan kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre, 1. dereceye yükselen ve 3600 ek göstergeye hak kazanan subay ve astsubaylara, (6.000) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda görev tazminatı ödenecek.

Teklifin gerekçesinde, 1984'ten itibaren tedricen çıkarılan kanunlarla, general ve amiral rütbelerinden itibaren yarbay rütbesine kadar olan üst subay rütbelerine, makam ve görev tazminatı verilerek maaşlarında iyileştirmeye gidildiği anımsatıldı. Gerekçede, TSK İç Hizmet Kanunu'nda albay ve yarbaylarla birlikte üst subay olarak tanımlanan binbaşı rütbesinin, bu iyileştirmenin dışında tutulmasının, bu personelin mağduriyetine neden olduğu ifade edildi.

1. dereceye yükselen ve 3600 ek göstergeye hak kazanan astsubaylar ve bunların emeklilerinin de aynı çerçevede bir hak kaybına uğradığı belirtilen gerekçede, ''Bu durum askeri personel ile diğer kamu personeli ve askeri personelin de kendi arasındaki maaş dengesinin giderek bozulmasına neden olmuştur''denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber