Sağlığa, turizmle yol haritası çiziyorlar

Adana'da her geçen gün sağlık alanındaki yatırımlar büyürken, sektörün, turizm ile bütünleştirilerek daha iyi seviyelere gelmesi için Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile Adana Sağlık Turizmi Derneği yol haritası çiziyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇKA Planlama-Programlama Birimi Başkanı Ertan Zibel, 'bölgesel katma değer katacak sağlık kümesinin oluşturulması' yönündeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Adana ve çevresindeki illerin sağlık turizmindeki stratejilerinin belirlenmesine yönelik çalışma, Çukurova Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirildi. ÇKA Planlama-Programlama Birimi Başkanı Ertan Zibel, 'Sağlık Turizmi Kümesi' adı verilen çalışmayı bölgesel sağlık turizmi stratejisinin belirlenmesi, altyapı eksiklerinin giderilmesi ve etkin tanıtım ve pazarlama yapılması adı altında topladıklarını bildirdi.

Bu çalışmalarla bölgesel bir platformla koordinasyonun sağlanması, bilincin geliştirilmesi, paydaşlar arasında işbirliğinin geliştirilmesi, veri setinin oluşturulması, araştırma ve anket çalışmalarının yapılması, teşviklerin sağlanması, mali desteklerin artırılması, mevzuat düzenlemelerinin yapılması, lobi çalışmaları, ağ oluşturulması, insan kaynaklarının geliştirilmesi, mesleki eğitim ve güven eksikliğinin giderilmesi yönünde hedefler yer alıyor.

ÇKA Planlama-Programlama Birimi Başkanı Ertan Zibel, 'Rekabet Gücünün Artırılması' ve 'Bölgesel Gelişimin Sağlanması' başlıkları altında firmalar arasında oluşturulacak ağlar ve küme çalışmalarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleneceğini hatırlattı.

?YUMURTALIK SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ?

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkilerden Sorumlu Şube Müdürü Sait Altıparmak, turizme yönelik bir sektörün desteklenmesinde yerel yönetimlere büyük iş düşeceğini belirterek, çalışma içinde çevresel etki değerlendirmelerin de göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Sektör içinde çalışacak kişilerin eğitimlerine yönelik (yabancı dil eğitimi vb) çalışmanın şart olduğuna işaret eden Altıparmak, özellikle İsveç, Danimarka ve Almanya gibi ülkelerde 'yaşlı bakımı'nın büyük bir potansiyeli olduğunu, bu kişilerin buraya getirilmesinde sigorta şirketleriyle de hareket edilmesinin sürece olumlu katkı sağlayacağına inandığını anlattı.

Bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi de Yumurtalık'a kurulacak sağlık serbest bölgesi ile tıbbi cihaz üretimi yapmak isteyen veya ilaç vb. fabrikalar kurmak isteyenlere fırsat sunulabileceğine değindi.

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik ise yaptığı açıklamada, sağlık turizminin Çukurova için ekonomik kalkınma modeli görüldüğünü bildirdi. Çelik, bu sektörün faydasının artırılmasının büyük önemi olduğuna dikkat çekti. Çelik, daha önceki çalışmalarda sağlık turizmi alanındaki başarı ve kazançların ayrıntılarıyla ortaya konulduğunu, 14 Haziran Perşembe günü yapılan toplantıda ise sağlık turizmindeki sorunların analiz edildiğini hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber