İpek dokumacılığını öğrenen 15 kursiyer sertifka aldı

Alanya Belediyesi İpek Eller Atölyesi'nde yürütülen Yöresel Alanya İpek Dokuma Kursu'na katılan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya'da ipek dokumacılığının geleneksel dokusunun korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Alanya Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında 23 Ocak -23 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenen Yöresel Alanya İpek Dokuma Kursuna katılan 15 kursiyere Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya'nın artık kendi ipeğini üreteceğini vurgulayarak sertifika alan öğrencilere Belediyenin kendi atölyelerinde imal ettiği dokuma tezgahlarını da hediye etti. Kursiyerlerin Alanya'nın unutulmaya yüz tutan ipek dokumacılığını tekrar hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Sipahioğlu, "Şu anda 15 kişi belgeyi aldı. Artık Alanya'da 15 kişi tezgah sahibi, Alanya tabiri ile çulha sahibi olacak. Alanya kendi dokumasını hem turistler hem de kendi halkımız için üretecek. Burada üretilen eşyalar insanlarımız tarafından kullanılırsa, Alanya İpeği Türkiye'ye ve dünyaya yayılacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber