Kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı

Bilecik Belediyesi tarafından Cumhuriyet ve İstiklal Mahallerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik Belediyesi binasında gerçekleştirilen toplantıda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şehir planlamacısı Burcu Deveci, Kentsel dönüşüm uzmanı Özgür Turgut vatandaşları kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirdi. Cumhuriyet ve İstiklal Mahalleri sakinlerine seslenen Yağcı, iki mahallede uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Yağcı, ?Bizler sizler için değişimi ve gelişimi takip etmek istiyoruz. Kapınıza dozeri getirip binalarınızı yıkmayacağız. Sizler isterseniz yapacağız. Vatandaşların istekleri, çıkarları göz ardı edilmeyecek. Bu mahallerimiz Bilecik'in en eski mahalleleri arasında. Binaların çoğu eski yapı. Binalar yığma, depreme dayanıklılık konusunda çoğu risk altında ve tapu sıkıntıları mevcut. Yerlerine yapılacak binalar ile hem tapularınıza kavuşacaksınız hem de depreme dayanıklı binalarda oturmuş olacaksınız. Şuanda hepinizin aklında farklı soru işaretleri var. Ama bunları yapacağımız bilgilendirme toplantıları ile gidereceğiz. Sonunda karaları yine hep beraber alacağız? dedi.

Kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Kentsel Dönüşüm Uzmanı Özgür Turgut ve şehir planlamacısı Burcu güven, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber