Çanlı İlköğretim Okulu öğrencisi Cambridge'e gidiyor

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencisi Onur Öz, Cambridge Üniversitesi'ne gidecek 8 öğrenci arasında yer aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesindeki Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği ile Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Yerelden Cambridge ve NASA'ya' sloganıyla oluşturulan "Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme Projesi"nde Çan 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencisi Onur Öz de yer alacak. 8. sınıf öğrencisi olan Onur Öz, İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'ne gidecek 8 öğrenci arasında yer aldı.

Çanakkale ve ilçelerindeki 80 dezavantajlı öğrencinin katıldıkları Çanakkale Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen kamp sonrasında iki öğrenci Amerika'da NASA'ya, 8 öğrenci de İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'ne gitmeye hak kazandı. Cambridge Üniversitesi'ne gidecek olan ve Doğancılar Köyü'nde oturan Gülay Öz ve Ali Öz'ün oğulları olan Onur Öz, Çanakkale Fen Lisesi'ndeki kampa katıldığını belirterek, "Bir hafta süren kamp boyunca bilim, fen, spor dallarında faaliyetlerde bulunduk. Bilmediğimiz farklı farklı konuları, yanlış bildiğimiz şeylerin doğrusunu öğrendik. Ezine, Bayramiç, Eceabat gibi ilçelerde tarihi ve coğrafi zenginliklerimizi gezdik ve bilgi edindik. Kampın son gününde İstanbul gezisi düzenlendi. İstanbul'da da tarihi yerlerimizi gezdik. Kamp sonunda sınava tabi tutulduk. Cambridge'e gidecek 8 kişilik grubun içinde yer aldım. Bu çok güzel bir duygu. Kendimi gösterebildiğim için mutluyum. Tabii kamp süresince bizimle ilgilenen Onsekiz Mart Üniversitesi'ndeki hocalarıma teşekkür ediyorum. Çünkü kendime olan özgüveni onlar sayesinde kazandım. Ayrıca 75.Yıl Murat köse İlköğretim Okulumuz Müdürü Kadir Özgül'e ve öğretmenlerime de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber