Hadi artık!

Ruhban Okulu, Diyanet İşleri Başkanı'nın Patrikhane'yi ziyaretiyle yeniden gündeme geldi. Cemaat temsilcileri, bu okulun açılmasına siyasilerin engel olduğunu söyledi

Kaynak : Taraf
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyareti sırasında Heybeliada'daki ruhban okulunun açılması gerektiğine ilişkin sözleri Rum cemaati arasında olumlu bir adım olarak karşılandı. Rum cemaati temsilcileri ve hukukçular, ruhban okulunun uluslararası sözleşmelere ve insan haklarına aykırı şekilde kapalı tutulmamasına Müslümanların da karşı çıktığının görüldüğünü dile getirerek, din özgürlüğünün siyasi olarak engellenmesini eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in önceki gün Fener-Rum Patriği Bartholomeos'u ziyareti sırasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının din eğitimi alabilmek için yurtdışına gitmek zorunda kalmalarını eleştirmesi ve dini eğitim hakkına vurgu yapmasını Taraf 'a değerlendiren Patrikhane'nin hukuk sorumlusu Kezban Hatemi, ?İlk defa bir Diyanet İşleri Başkanı ruhban okulu konusunda açık ve net fikrini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber