Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı

Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum için kuvvetli yağış uyarısında bulundu Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Anadolu Yakası kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (31)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (35)

ADANA: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu (34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu (37)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

VAN : Parçalı kuzeyi yer yer çok bulutlu (26)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (37)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik ile İstanbul'un Anadolu yakasının kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile Hatay çevreleri parçalı yer yer çok bulutlu, Isparta çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzey ve batısı çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Anka Haber Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber