'Suşehri Polat Deresi Köyleri 14. Karataş Yayla Şenliği'

Suşehri Polat Deresi Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Polat Deresi Karataş Yayla Şenliği" yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, şenlikte yaptığı konuşmada, Polat deresinde bulunan köylerin tüm güzellikleri içerisinde barındıran bir bölge olduğunu belirtti. Milletvekili Turan, şunları kaydetti:

"Tarihi, kültürü, sanatı, Aşık Veysel'i, Pir Sultan Abdal'ı ve bir çok örnekle birlikte adam gibi adam Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetiştirdiği Sivas'ımız ilçeleri ve köyleri için bizler elimizden gelen hizmetleri buralara yetiştirmenin gayreti içerisinde oluyoruz. Sivas kabuğunu kırmıştır ve çağ atlamıştır. Boş durmuyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Coğrafyası ve yerleşim alanı bakımından Türkiye'nin gözdesi olan Sivas'ımız her alanda büyümektedir. Bu çalışmalar sizlerin verdiği desteklerle ortaya çıkmaktadır. Bizlerde sizin bize verdiğiniz desteklerle hizmetlerimizi sizlere ulaştırmaya çalışacağız."

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, göreve geldiği günden itibaren halkla bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Sizlerden aldığımız enerjiyle çok daha iyi hizmetler vermenin gayreti içerisine giriyoruz. Bizler sizlere hizmet etmek için buradayız insanı yaşattıkça devlet yaşar sözüyle birlikte birlik ve beraberliğimizin daim olmasıyla Suşehri'miz köylerimiz ve derneklerimiz gelişecektir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sedat Sel ise "14 yıl önce çok zor şartlarda Karataş Yayla Şenliği alanına geliyorduk. 14 yıl sonra görüyoruz ki çok güzel seviyelere ulaşmışız. Önümüzdeki günlerde buralarda sadece piknik değil, turizm alanları yaratıp, doğal güzellik içerisindeki bu bölgeyi kalkındırmalıyız" dedi.

Polat Deresi Köyleri Derneği Başkanı Köksal Yılmaz ise şenliğe katılan davetlilere teşekkür etti.

Şenlikte koç ağalığını ise İmranlı'dan Celal Çıldır açık artırmayla 2012 yılı koç ağası seçildi.

Şenlik alanında emekli polis memuru Cemalettin Olgun'un hazırladığı "Bu Eller" adlı resim ve fotoğraf sergisi de açıldı.

Şenliğe katkıda bulunanlara plaketlerinin verilmesinin ardından Mustafa Küçük, Ercan Bayraklı, Şinasi Yıldız ve Ali Yayla adlı ses sanatçıları sahne aldı.

Muhabir: Faruk Kara

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber