İESOB ev hanımlarına 'Ebruli' iş imkanı sundu

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB)'nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) destekli "Ebruli" projesinde eğitimlerini tamamlayan 30 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kursiyerlerin yeni hedefi, KOSGEB desteğiyle kendi işlerini kurmak.

"Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik Mali Destek Programı" kapsamında desteklenen projede mezuniyet sevinci yaşandı. Geçen yıl Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi'nde başlayan eğitimle özellikle Asarlık bölgesindeki 30 ev hanımına, ebru sanatı ve dikiş makinesi kullanımı öğretildi. Kursu başarıyla tamamlayanlar, okulda düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu. Törene Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Okul Müdürü Levent Ertekin, projede görev alan öğretmenler, İESOB yöneticileri ve Menemen'deki esnaf odalarının temsilcileri katıldı.

Kursiyerlerin de yakınlarıyla birlikte geldiği törende konuşan İESOB Başkanı Mutlu, kadınların hayata karşı dik durabilmesi için başlatılan projede sonuca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İESOB'un gerek ulusal gerekse uluslararası alanda birçok başarılı projeye imza attığını belirten Mutlu, ?Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi'nde üretilen ürünlerden elde edilecek gelirle Kadın Girişimci Merkezi'nin çalışmalarının sürdürülmesini amaçlıyoruz. Kursiyerlerimiz, kırsal tanımı içinde yer alan Asarlık beldesinden geliyor. Bu şekilde Menemen'de tarım dışı istihdam olanaklarının yaratılmasına katkıda bulunuyoruz.? dedi. Ebruli projesiyle 30 ev kadınının meslek öğrenerek üretime katılmaya hazır hale geldiğini vurgulayan Zekeriya Mutlu, "Bu merkezde dikiş nakış öğrenen, ebru sanatının tekstile uygulanması konusunda deneyim kazanan bayanların birbirinden güzel kravat, şal ve mendiller üretmeye başladığını görmekten büyük mutluluk duydum. Kursu bitiren kadınların bundan sonraki hedefi, kendi işini kurmak olmalı. 'Artık belgeyi aldınız, evinizin duvarına asın oturun.' demiyoruz. Sakın böyle bir şey düşünmeyin, çünkü amacımız henüz bitmedi. KOSGEB'in girişimcilik eğitimlerine katılın, 27 bin lirası hibe olan uygun koşullu 70 bin liralık destekten yararlanın. Siz o eğitimleri aldıktan sonra biz de bulunduğunuz bölgede ailenize ekonomik destek olabilmeniz için katkı koymaya hazırız.? diye konuştu. Hanımların mutlaka işgücüne kazandırılması gerektiğini söyleyen Mutlu, ?Bunun için gerekirse kapı kapı dolaşıp ürettiğiniz bu ürünleri satmaya adayım. Başta kaymakamlarımız olmak üzere belediye başkanlarına, odalara, diğer meslek kuruluşlarına giderek, 'Bu ürünleri alın.' derim. Eğer derseniz ki biz kendi başımıza işyeri açamayız, o zaman sizinle birlikte atölye kurup ticarethane olarak tüm girişimlerini de tamamlayıp orada sizinle çalışacağız.? dedi.

Bu tür projelerin kolay yapılmadığına dikkat çekerek benzer çalışmaları her zaman desteklediklerini vurgulayan Başkan Şahin de, ?Kadınlar çalışırsa ülkemiz daha hızlı gelişir. Bir insanın kendi kazandığı parayı harcaması kadar güzel bir şey yok. Buradan sizlere sesleniyorum, bu işi atölye kurarak hem üretip hem satarak devam ettirin.? şeklinde konuştu. Kaymakam Subaşı ise İESOB'un her zaman Menemenlilere destek olduğunu söyledi. Hiçbir ayrım yapmadan herkese sahip çıkılması gerektiğini belirten Subaşı, kursa katılanlara da teşekkür ederek, kendi ayakları üzerinde durduklarını görmekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber