Avşarlardan, Hülagü'nün Tarih Kurumu Başkanı olmasına tepki

Dadaloğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Yıldırım, Avşar Türkmenleri ile ilgili olumsuz beyanlarda bulunduğunu öne sürdüğü Prof. Dr. Metin Hülagü'nün, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na atanmasına bir anlam veremediklerini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı İbrahim Yıldırım, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Metin Hülagü'nün, bir televizyon programında, Avşar Türkmenlerine hakaret ettiğini savundu. Yıldırım, sunucunun iyi niyetle ?Avşar mısınız?? sorusuna, Hülagü'nün, ?Allah korusun? cevabını verdiğini savundu.

Yıldırım, ?Programın devamını izlediğimizde profesörün söylemlerinin sehven ya da şaka için söylenmediğini ve ciddi olduğunu algıladık. Dadaloğlu Vakfı ve Derneği olarak bu kişiyle ilgili üniversite üzerinden gereken tepkiyi gösterdik. Çünkü yapılan, latifeden öteye geçen tarih bilmezlikti. Türk milletinin önde gelen bir boyu olan Avşarların tarihi ile sorunu olan profesörün hangi görevle ödüllendirildiğini şu an hepimiz görüyoruz. Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na atanıyor. Bu atamayı takdirlerinize sunuyoruz. Bu profesörümüzün Atatürk'ün kurduğu kuruma atanmasındaki kriterleri de anlamış değiliz. Bizlere ve tarihimize söylediği ödüllerin ödülünü almıştır.? dedi.

?Hocamızın Ermeni sorunlarına ve Ermeni meselesine yakın birisi olduğunu da biliyoruz? diyen Yıldırım, ?Bu gelişmeyi o kurumun başına atama yapanların takdirine bırakıyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber