Otogarda kalan aileye Belediye ve Kaymakamlık sahip çıktı

İstanbul'da geçinemedikleri için memleketi Adana'ya dönen ve kalacak yerleri olmadığı için 5 gün boyunca otoğarda yaşamını sürdüren aileye Kozan Belediyesi ve Kaymakamlık sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozan Belediye otogarında refüjde kalan aileyi gören şoförler ve esnaf, zabıta ve polise haber vererek ailenin sokakta yattığını bildirdi. Yapılan araştırmada 3 kişilik Savuran ailesinin İstanbul'dan memleketleri olan Kozan'a döndükleri öğrenildi. Baba Ahmet Savuran, yaptığı açıklamada, uzun yıllar özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, bankanın satılması ile birlikte 2001 yılında tazminatının ödenerek işten çıkarıldığını söyledi. Verilen tazminatı, rahatsızlığı dolayısıyla geçirdiği ameliyatlara harcadıklarını kaydeden Savuran, 11 yıldır kendisinin çalışamadığını eve karısı Fatma'nın baktığını belirterek, "Karım, çalışıp eve bakıyordu. Emekliliğime 2 yıl kaldığı için bir aile dostumuz beni işe girdireceğini, emekliliğime yardımcı olacağı sözünü verdi. Bu söze güvenerek eşim de işinden ayrıldı. İş durumu gerçekleşmeyince, karım ayrıldığı işine geri dönmek istedi ancak bu kez de yerine eleman alındığını belirterek işe geri almadılar. 11 yaşındaki oğlumuz ile ortada kaldık. Ekonomik sıkıntıya girince memleketimiz Kozan'a geldik. Aradığımı akrabalarımız sahip çıkmadı. 1 gün İstanbul, 2 gün Adana otogarında, 2 gün de Kozan otogarının kaldırımında yattık." dedi.

Fatma Savuran ise, başlarını sokacak bir ev ve iş isteyerek, yetkililerden yardım istedi. Bu arada, polis ve zabıtanın ulaştığı Savuran ailenin bazı yakınları otogara gelerek, aileyle görüştükten sonra ayrıldı.

Belediye zabıta ekipleri, bunun üzerine ailenin eşyalarını kamyonete yükledi. İlçede misafirhane bulunmadığı için, eski belediye binası bahçesine geçici olarak kurulan bir taziye çadırına yerleştirilen aileye gıda yardımında bulunuldu.

Kaymakam İzzettin Sevgili, aileye kira ve acil ihtiyaçlarının karşılanması için nakdi yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber