Srebrenitsa kurbanlarına kahve fincanları ile anma

Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki Srebrenitsa'da 1995 yılında 8 bini aşkın insanın topluca öldürülmesinin yıl dönümü sebebiyle Taksim'de kahve fincanları ile anma töreni düzenlendi. Meydana stant kuran bir grup Boşnak öğrenci, Bosna usulü kulpsuz kahve fincanlarının içini doldurarak yere koyduktan sonra bir araya topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anma törenine katılan sanatçı Haluk Levent öğrencilere destek verdi.

Srebrenitsa katliamının 17. yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda Genç Boşnaklar Derneği tarafından anma töreni düzenledi. Katliamı anlatan broşürler dağıtan grup, kahve fincanlarını doldurarak meydana bıraktı. Buradaki eyleme sanatçı Haluk Levent de katıldı. Kahve fincanlarının hayatını kaybedenlerin anılması için meydana konulduğunu anlatan Levent, ?Eğer onlar yaşamış olsalardı, bugün burada kahvelerini içeceklerdi. Amaç bu acıyı unutturmamak.Bizler 11 Temmuz'un geçiştirilecek bir gün olduğunu hiç düşünmedik. BM gölgesinde bizzat teslim edilerek bir halkı bir zalime teslim ederek dünyanın önünde soykırıma uğrayan bütün halklar için bütün Boşnaklar için buradayız. Bugün unutulamaz.? diye konuştu.

Genç Boşnaklar Derneği Medya Sorumlusu Amina Patak ise, ?Bu proje dünyanın 6 şehrinde yapılmıştı. 7.sinde İstanbul'da yapılıyor. Kahve Boşnaklar için çok samimi bir ritüeldir. Srebrenitsa'lı anneler tek başlarına evde birini beklerken bir fincan kahve kendilerine yaparlar, öbürünü beklediği kişi için yaparlar. Hedefimiz 5 bin kahve fincanına ulaşmak. Akşam 8'e kadar bu anmayı gerçekleştireceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber