Samanyolu Sincan, SBS'de 5 Türkiye birincisi çıkardı

Sincan'da hizmet veren ve aldığı başarılarla adını duyuran Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu ile Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu, Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'nda yine Türkiye dereceleri çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu'ndan dört, Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu öğrencileri Onur Sulak, Serenay Öğretici, İsmail Murat Seyhan, Oğulcan Gözügün ile Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim Okulu'ndan Gülcenur Çelebi SBS'de 500 tam puan aldı. Düzenli çalışma sonucu bu başarıya ulaştığını ve böyle bir başarı beklediğini söyleyen Serenay Öğretici, tercihinin Atlantik Fen Lisesi olduğunu belirtti. Öğretici, fen lisesi sonrasında doktor olmak istediğini kaydetti. Onur Sulak ise Samanyolu Fen Lisesini tercih edeceğini ifade ederek, ileride hedefinin ise tıp fakültesi olduğunu kaydetti. Şampiyon öğrencilerden İsmail Murat Seyhan ve Oğulcan Gözügün Ankara Fen Lisesi'ni tercih edeceklerini belirterek, elektrik elektrik mühendisi olmak istediklerini kaydetti. Gülcenur Çelebi ise Ankara Fen Lisesi'nin ardından tıp fakültesine devam edip doktor olmak istediğini söyledi.

Türkiye birincisi öğrencilerden Serenay Öğretici'nin annesi Melek Öretici kendisinin de öğretmen olduğunu ifade ederek, çocuğunun başarısı için aile olarak fedakarlık yaptıklarını bildirdi. Aile gezmelerine gitmediklerini, misafir kabul etmediklerini anlatan Öğretici, Seranay'ın da telefon, televizyon ve bilgisayardan uzak durduğunu kaydetti.

Özel Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu Müdürü Şabanağa Daştan ise okul olarak önceki yıllarda birçok başarıya imza attıklarını söyledi. Bu yıl da dört Türkiye birincisi çıkardıklarını bildirdi. Bir soru yanlış yapıp Türkiye birinciliğini kaçıran çok sayıda öğrencileri bulunduğunu ifade eden Daştan, okul olarak başarılarının süreceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber