LAVA'dan Eskişehir'e 12 milyon lira yatırım

Döküm tencere-tava sektörünün önde gelen aktörlerinden LAVA, Eskişehir'de 12 milyon lira yatırımla döküm ve emaye fabrikası kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İhracat ağına da yeni bölgeler ekleyen şirket, bu sene 16 milyon lira ciro hedefliyor.

LAVA Genel Müdürü Celalettin Kesikbaş, 2011'de tamamlanan döküm ve emaye fabrikasının ileri ürünlerle donatıldığını belirtti. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 bin metrekare alana kurulu olan fabrikanın, elektrophoretic üretim sahası bulunduğuna işaret eden Kesikbaş, ?Deneyimimizi ileri teknik ile bir araya getirince 2011 Mayıs ayından itibaren sektörde ?en iyi tedarikçi' haline geldik. 2012'de de KKTC, Rusya, Kore, Azerbaycan, Dubai, İran, Amerika, İtalya ve Almanya gibi pek çok ülkeye ihracat yapmaya başladık.? dedi.

?2012 İKİNCİ YARIDA ÜRETİM KAPASİTESİ 2 KAT ARTACAK?

Geçen sene ocak ayında başlanan fabrika yatırımının 2 ayda tamamlandığını aktaran Kesikbaş, şöyle devam etti:

?Japonya'dan satın aldığımız kalıplama makinesi ve Hollanda'dan alınan elektroforetik emaye kaplama alanı mart ayında fabrikaya geldi. 2 ay gibi bir zamanda üretim sahası, deneme imalatlarını tamamladı. Dünyada sadece bizde ve Hollanda'da bu donanımda bir fabrika bulunuyor. 2011 Mayıs ayında ana üretim konumuz olan ızgara ve ocak üstü döküm ızgara konusunda, ilk faturamızı keserek sektördeki ?en iyi tedarikçi' olarak yerimizi aldık. Bu deneme süresi ile geçen zamanda 2011'i 7 ayda yaklaşık 1 milyon 600 bin dolar ciro ile kapattık.?

2012 ilk çeyreğinde fabrikada, 60 eleman istihdam ettiklerini duyuran LAVA CFO'su Reyhan Ekşi de yatırımları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

?Geçen sene yaptığımız yatırım tutarı 12 milyon lira oldu. Bunun 2,5 milyon lirası binaya, kalanını makine, saha ve demirbaş alımına harcandı. Nisan sonu itibariyle tencere ve tava fabrikamızda aylık 10 bin adet ürün imalatı yapıyoruz. Hedefimiz, 2012'nin ikinci yarısında bu kapasiteyi 2 katına çıkarmak. 2012 sonunda fırın üstü ızgarada 10 milyon lira, tencere ve tavada ise 6 milyon lira ciro hedefliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber