Nusratlı köyü turizm için kolları sıvadı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde taş evleriyle ünlü Nusratlı köyü turizme açılıyor. Köyde ev pansiyonculuğunu yaygınlaştırmak isteyen muhtarlık ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksek Okulu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan alınan hibe yardım ile köy kadınlarına yönelik ev pansiyonculuğu kursu açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje ile uzun yıllar önce eğitime kapatılan Nusratlı İlköğretim Okulu aslına uygun restore edilerek köy halkının hizmetine açıldı. 3 hafta süren ev pansiyonculuğu kursuna 23 köylü kadın katılıyro.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'nda görev yapan öğretim görevlileri Erdem Temeloğlu, Çiğdem Özkan ve Adnan Şimşek tarafından verilen dersler sayesinde köy halkı turizm konusunda bilgilenerek hem ülke turizmine, hem de ev bütçesine katkıda bulunabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Nusratlı Muhtarı Metin Tunca ?Kullanılmayan okulumuz yıllar sonra tekrar eğitime açıldı. Eskiden sınıf olan bir oda şimdi ürün satış bölümü oldu. Müdür odası mutfak, bir oda eğitim salonu ve bir oda da yönetim odası olarak hiçbir eksiği kalmayacak şekilde restore edildi. Bahçeye bir kafeterya yapıldı. Bütün bunlar Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın köyümüze yaptığı hibe yardım ile gerçekleşti. Köy olarak taş evlerimizi, el emeklerimizi, mahalli ürünlerimizi değerlendirmek istiyoruz. Projemize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber