Okullar kapandı, Antalya'da Avrupalı turist hareketliliği başladı

Avrupa ülkelerinde okulların kapanmasıyla birlikte Antalya bölgesinde turist hareketliliği başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nisan, mayıs ve haziran aylarındaki durgunluk temmuz ayında yerini hareketliliğe bıraktı. Bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 70'den yüzde 93'e ulaştı. Ay sonuna kadar bunun yüzde 100'e ulaşması bekleniyor.

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MATOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Avrupa ülkelerindeki okulların kapanmasıyla birlikte temmuz ayının başlamasıyla başta Almanya olmak üzere Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri turist hareketliliğinin başladığını söyledi. Nisan, mayıs ve haziran ayındaki durgunluğu temmuz ayında yendiklerini belirten Barut, bölge destinasyonundaki otellerin doluluk oranının yüzde 93 seviyesine çıktığını kaydetti.

Manavgat-Side bölgesine son 20 yıldır gelen turist ağırlığını yüzde 57'lik oranla Almanların oluşturduğunu belirten Barut, bunun yüzde 23'le Rusların takip ettiğini ifade etti. Son 3 yıldır bölgeye Alman ve Rus turistlerin yanı sıra İskandinav ülkeleri, İngiliz, Baltık, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Polonya ve Çekli turistlerinde bölgeye ilgi göstermeye başladığının altını çizen Barut, bölgenin 170 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve buna her yıl 10 bin ekleme olduğunu ifade etti. Barut, "Bölgemizde aktif sezon başladı. Bu sene bölgemize 4 milyonun üzerinde turistle 4 milyar dolar gelir bekliyoruz. Doluluk oranımız yüzde 70'den yüzde 93'e ulaştı. Orta Avrupa rezervasyonları iyi durumda. İyi bir sezon geçirmeyi umut ediyoruz. Göstergeler güzel." dedi.

İskandinav turizm uzmanı Mehmet Reşat Akıl, geçen yıl Antalya bölgesine 950 bin Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistin geldiğini söyledi. Akıl, "Bu sene Antalya'ya gelen İskandinav turistlerde yüzde 7'lik artış bekliyoruz. Bölgemize gelen Norveçli ve İsveçli turistlerin yüzde 18'li tatillerini deniz, kum ve güneş turizminden yayla, butik otel, kırsal ve köy turizmine kaydırdı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber