Mustafapaşa'da Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali

7'NCİ Uluslararası 'Fabrikartgrup Çağdaş Sanatlar' festivali, Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Mustafapaşa Beldesinde başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerden 80 sanatçının katıldığı, 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek festivalde konserler, vadi yürüyüşleri, yönetmenlerin katılımı eşliğinde kısa film gösterimleri, deneysel tiyatro grubu Anatolian Living Theatre'nin performansları yer alacak.

7'nci Uluslararası Fabrikartgrup Çağdaş Sanatlar festivali'nin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Mustafapaşa Belediye Başkan Vekili Gültekin Kan, Fabrikartgrup Sanat Grubu işbirliğinde düzenlenen festivale, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 80 sanatçının katıldığını söyledi.

17 Temmuz tarihinde sona erecek festival kapsamında seramik atölyesi oluşturulacak. Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi'nde kısa film gösterimleri yapılacak. Gösterimlerde Yıldıray Yıldırım'ın ?1982', Engin Kılıçtan 'Keneler ve Karıncalar, Irz', Nesimi Yetik'in ?Toz Ruhu, Annem Sinema Öğreniyor', Akın Güngör'ün ?Arzuhalci' ve Orhan İnce'nin 'Ali Ata Bak' kısa filmleri yer alacak. Kısa film gösterimlerinde yönetmenler, izleyicilerle de söyleşi yapacak. Festival çerçevesinde ayrıca, çerçevesinde dolunay partisi düzenlenecek, vadi yürüyüşleri ve bölge gezilerinin de organize edildiği festivalde Blues Konsept ve Denge Meyman konserleri de izlenebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber