Mübaşirin 'pul' oyunu ihbar mektubuyla bozuldu

Eskişehir Adliyesi'nde görevli bir mübaşirin, mahkemenin ilgililere gönderdiği dava tebligatlarında sahte, eski ve fotokopi pul yapıştırdığı gerekçesiyle 100 bin TL haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen bir ihbar mektubu adliyede görevli bir mübaşirin pul oyununu ortaya çıkardı. Başsavcılığa, davalarda kullanılan tebligat pullarında sahtecilik ve haksız kazanç yapıldığına ilişkin bir ihbar mektubu geldi. Başsavcılık ihbar mektubu üzerine söz konusu yolsuzluğu araştırmak üzere savcı görevlendirdi. Savcı ile birlikte çalışmalarını derinleştiren iki bilirkişi, dava dosyalarında ve tebligatlarda sahte, fotokopi ve fiyatı düşük pulların kullanıldığını belirledi. Savcılık dosyaları incelemesinin ardından adliyede çeşitli mahkemelerde mübaşirlik yapan M.K.'nın pullarda sahtecilik yaptığını tespit etti. Mübaşir M.K.'nın 7 TL olan tebligat ücretinin yerine, eksik tutardaki pul, fotokopi pul veya kullanılmış pul yapıştırdığı iddia edildi. 10 yıldır Eskişehir Adliyesi'nde mübaşirlik yapan M.K.'nın, yapılan araştırma çerçevesinde mahkeme tarafından gönderilen tebligatların üzerine düşük fiyatlı, sahte, fotokopi ya da tarihi geçmiş pullar kullandığı ve bu sayede 100 bin TL'lik haksız kazanç elde ettiği kaydedildi. Konuyla ilgili PTT'de görevli bir çalışanın da görevi ihmalden dolayı hakkında idari ve adli soruşturmanın başlatıldığı, görev yerinin değiştirildiği belirtildi.

Yaşanan gelişme üzerine mübaşir M.K. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında savcılık tarafından tutuklanması talep edilen mübaşir M.K.'nın Sulh Ceza Mahkemesi'nce kaçma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle 20 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Mübaşir M.K., soruşturma nedeniyle açığa alınırken, savcılığın konuyla ilgili çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber