Sokakta yufka açan sel mağduru kadınlar, Ramazan'ı dört gözle bekliyor

Samsun'da yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken selin en çok hasar verdiği Gaziosmanpaşa Mahallesi kadınları tüm dertlerini bir kenara bırakıp Ramazan ayına hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sel felaketinin olduğu geceyi ?kâbus gecesi' olarak adlandıran Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri, hayatta kaldıkları için her gün Allah'a dua ediyor. Bir yandan sel suları altında kalan evlerinin temizliğini yapmaya devam eden kadınlar öte yandan da yaklaşmakta olan Ramazan ayını unutmayarak yufkalarını açıyor. ?Allah'tan başka kimsemiz yok' diyen kadınlar bu sene Ramazan ayının kendileri için çok değişik anlama büründüğünü dile getiriyor. Her ne kadar felaketlerle sarsılsalar da yıkılmadan Allah'ın yardımı ile ayakta kaldıklarını düşünen kadınlar, bu nedenle Ramazan ayı hazırlıklarına evleri müsait olmasa da sokakta kurdukları tezgâhlarda yufka açarak hazırlanıyor. Bir alt sokakta iş makineleri selden geriye kalan molozları temizlerken kendi dertlerini unutmak isteyen kadınlarsa bir araya gelerek iş makinesinin gürültüleri arasında Ramazan yufkası açıyor.

Selde çocuklarıyla birlikte evlerinin çatısında mahsur kaldıklarını kaydeden Saliha Bakır, ?Sel bizi ve çocuklarımızı çok derinden etkiledi. Bugün bile yaşadıklarımız aklımıza geldiğinde hayatta kaldığımıza inanamıyoruz. Ama her şeye rağmen hayat devam ediyor. Yakın zamanda da mübarek Ramazan ayı başlayacak. Biz de mahalleli kadınlar olarak bu ay için hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Allah'ım bu ayın yüzü suyu hürmetine bir daha bu tür felaketlerden bizleri uzak kılar inşallah.? şeklinde konuştu.

Afetin ailesini maddi manevi çöküntüye uğrattığını kaydeden Hatice Ersay ise hayatta kaldıkları için dua ettiklerini bunun için Ramazan ayını bu şekilde dolu dolu yaşamaya çalışacaklarını vurguladı. Bunun için diğer kadınlarla birlikte elbirliği edip yufka açmaya başladıklarını bu sayede sel felaketini unuttuklarını hatırlatan Ersay, ?Yaşadıklarımız hayal gibi bir şeydi. Olayın büyüklüğünü ertesi gün yetkililerin yaptıkları açıklamalarla öğrendik. Sel felaketinin izlerini unutmak için kendimizi ev işlerine daha çok verdik. Bugün de bunun için burada toplanıp Ramazan yufkası açmaya başladık. Mübarek Ramazan ayını bu sene bol şükürle geçirmeyi düşünüyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber