Berat Satıoğlu: Tasarı'nın mecliste onaylanmasıyla şehit ailelerine ikinci iş imkanı sağlandı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Berat Satıoğlu, Şehit Yakınları, Gaziler ve Terör Mağdurlarına Tanınan Hakların Düzenlenmesiyle İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın mecliste onaylanmasıyla şehit ailelerine ikinci iş imkanı sağlandığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Satıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak belirtilen yasanın kabul edilmesiyle kendilerini ilgilendiren değişikliklerin yapıldığını belirterek, yasada yapılan değişiklikte kendilerini sevindiren en güzel gelişmenin şehit yakınlarına 2. iş hakkının verilmesi olduğunu belirtti.

Daha önceki yasaya göre şehit yakınlarına bir iş hakkı verildiğini, bu nedenle şehit evliyse eşi ve ailesi arasında sorun yaşandığını aktaran Satıoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi şehit ailelerine iş hakkı ikiye çıkartıldı. Bu sorun ortadan kaldırıldı. Şehitten doğan iş hakkının birini eşi ya da çocukları diğerini ise kardeşleri kullanacak. Değişiklikle ayrıca vazife şehitlerinin ailesine bağlanacak olan maaşta muhtaçlık şartı aranması ortadan kalktı. Bu da sevindirici bir olay. Çünkü daha önce vazife şehidine maaş bağlanması için muhtaçlık ya da annesinin dul olması gerekiyordu. Bu nedenle boşanan aileler oluyordu. Bu istenmeyen durum değişiklikle ortadan kaldırıldı. Yasa değişikliğiyle birlikte ayrıca toplu taşıma araçlarından şehit ve gazi yakınlarının anne, baba, eş ve çocukları ücretsiz yararlanacaklar. Terörle mücadele esnasında yaralanan ve tedavisi devam eden personele 1 yıl süreyle ödenen özel harekat ve operasyon tazminatı ödeme süreleri de 12 aydan 24 aya çıkarıldı. Şehit yakınları ve gazilere sıfır faizle konut kredisi verilmesi imkanı sağlandı.'

Satıoğlu, kanunun getirdiği haklarla ilgili bilgi almak isteyen şehit yakınları ve gazilerin derneklerine başvurabileceğini vurgulayarak, her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurettin Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber