Giresun İl Özel İdaresi beton santrali kuruyor

Giresun İl Genel Meclisi, Özel İdare bünyesinde beton santrali kurulması için çalışmalara başlama kararı aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Genel Meclisi, olağanüstü toplanarak, İl Özel İdaresi büyesinde beton santrali kurulması hususunu görüştü. Strateji Planlama Komisyonu ve İmar Bayındırlık Komisyonu'nca hazırlanan raporun masaya yatırıldığı toplantıda, komisyonlar tarafından hazırlanan konunun, 2013 bütçe görüşmeleri sırasında ele alınması yönündeki kararı kabul edildi.

CHP Meclis Grubu Başkanvekili Ömer Mustafa Yılmaz, konunun oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını savunarak, bu duruma tepki gösterdi.

Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden de yaptığı açıklamada, Giresun'da beton santrallerinin yüksek fiyat uyguladığını söyledi.

Öden, Giresun ve halkının menfaatlerini koruma adına böyle bir adım attıklarını vurgulayarak, "Çok ciddi bir fiyat artışı söz konusu. Bu şartlar altında Giresun'a hizmet getirilmesi çok zor. Bu nedenle Giresun İl Genel Meclisi olarak yeni bir adım attık. Giresun ve Giresunlunun menfaatlerini düşünerek bu adımı atıyoruz. Beton satrali kuracağız. Böylelikle Giresun'daki tavrın önüne geçmek istiyoruz. Biz yatırımcıların karşısında değiliz. Ancak bu kadar fahiş fiyatlarla da satışa karşıyız. Biz fahiş fiyatlara dur demek için bu adımı atıyoruz. Bugünden itibaren de çalışmalara resmen başlıyoruz." dedi.

Osman Öden, İl Özel İdaresi tarafından yapılan fizibilite çalışmalarında ortaya çıkan maliyet hesabıyla özel şirketlerin sundukları rakamlar arasında çok ciddi farklar bulunduğunu kaydederek, "Santralin kurulmasıyla birlikte hem Giresunlu, hem de Giresun kazanmış olacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber