Antalya'da serinlemek isteyen insanlar denize hayvanlar ise fıskiye altına girdi

Antalya'da 43 derece olarak ölçülen hava sıcaklığında serinlemek isteyen vatandaşlar denizi tercih ederken, Antalya Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları serinletmek için ise fıskiye sistemi kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Müdürlüğü'nden aktarılan verilere göre, yurt genelinde devam eden Afrika sıcaklarının etkisi altına giren Antalya'da sıcaklık 43 derece olarak ölçüldü. Sıcaklığı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler serinlemek için ünlü Konyaaltı Sahili'ni tercih ederken, Antalya Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları serinletmek için ise hortum ve fıskiye sistemi devreye sokuydu. Hayvanlar için yapılan fıskiyeler açıldığı zaman, ziyaret için gelen yabancı turistlerde fıskiyeden akan suyun altına girerek serinlemeye çalışıyor. 104 türde bin 186 hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde, fıskiyelerin açılmadığı zaman ise hayvanlar havuz içerisinde oynayarak serinlemeye çalışıyor.

Bu yılın diğer senelere göre sıcak geçtiğini belirten Antalya Hayvanat Bahçesi Sorumlusu Veteriner Hekim Aygül Arsun, ?Hayvanlar serinlesin diye fıskiyeler kurduk. Sıcaklığın en yoğun olduğu sıralarda bu fıskiyeleri çalıştırıyoruz. Gece sabaha kadar çalışıyor. Hem hayvanlar serinliyor hem de yeşil alan korunuyor.? dedi.

Hayvanların refahlarının arttığını düşünen Arsun, hayvanlara günün belli saatlerinde özellikle sulu ve soğutulmuş yiyecekler verdiklerini de söyledi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere maymun ve ayılara soğutulmuş meyve verdiklerini belirten Arsun, şunları söyledi: "Etçillere soğuk et veriyoruz. Hayvanlar ilk aşamada fıskiyelere biraz alışamadılar. Ani bastıran su ve sesten dolayı ilk aşamada zor oldu. Sonra ise fıskiyelerin açılma zamanını bekler oldular. Çünkü memnun kaldılar. Aynı zamanda toprak ıslandığı için parazitlerini bu şekilde daha iyi atıyorlar. Geyikler ve koyunlar çamura vücutlarını sürüp hem parazit atıyor hem de serinlemeye çalışıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber