Kuran kursu öğrencisine buz pateni dersi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yaz tatilinde çeşitli camilere giderek Kuran okumayı öğrenen öğrencilere ücretsiz buz pateni dersi veriliyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Erzurum'da çeşitli camilerde Kuran kursuna giden öğrencilere buz pateni dersi veriliyor. Yaz tatili boyunca sabah Kuran kursuna giden öğrencilere öğleden sonra 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan 500'lük buz hokeyi salonunda eğitmenler tarafından buz pateni öğretiliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 45 öğrenciye her gün bir saat eğitim verildiğini, sadece buz pateniyle kalmayıp diğer spor branşlarında da öğrencileri eğiteceklerini bildirdi. Fatih Çintimar, "Çocuklarımıza buz salonlarının yanı sıra, yüzme havuzlarında, okçuluk alanında ve futbol sahalarında ders vereceğiz. Öğretmenlerimiz eşliğinde burada onları eğitmeye çalışıyoruz. Amacımız Erzurum'da yaşayan çocukların her türlü spor faaliyetini gerçekleştirmesini sağlamak. Okullar açıldığı zaman da yine eğitimlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Bir çoğu ilk kez buz pateni yapan ve pistte düşe kalka kaymaya çalışan öğrenciler ise büyük keyif aldıklarını ve neşeli vakit geçirdiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber