Eyüp FATSA makam aracından ateş etti

Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Enver Yılmaz'ın kardeşinin kına gecesinde silah şovu yapan AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa'nın Meclis'in makamına tahsis ettiği aracın içinden de ateş etmeye devam etmesi, ayrı bir tartışma konusu oldu.

Fatsa'nın Meclis'e ait makam tahsisli "TBMM 018" plakalı aracının sirenlerini çaldırarak penceresinden havaya ateş açması, siyasi etik açısından tepki topladı.

CHP Niğde Milletvekili, Meclis Adalet Komisyonu üyesi Orhan Eraslan, Fatsa'nın hem silah olayına hem de bunu makam aracında da yapmasına tepki gösterdi. Ve şöyle konuştu: "Halkın verdiği yetkiyle yasama görevini yapanlar, bunu gösteri haline dönüştürmemeli, milletvekili sıfatıyla bağdaşmayan görüntülerden kaçınmalı. Özellikle Grup Başkanvekilliği gibi özellikli makamlarda görev yapanlar, diğer milletvekillerine göre bir kat daha özenli davranmalı. Fatsa'nın kullandığı araç devletçe, bulunduğu makam için kendisine tahsis edilmiş bir araçtır. Bunu resmi görevler dışında kullanmaması gerekir. Böyle saltanat olamaz. Üstüne bir de o araçtan ateş açılması, hiçbir şekilde kabul edilebilir bir davranış değil."

"Çok vahim"
DYP'li Ümmet Kandoğan ise şunları söyledi: "Vatandaşın uyması gereken kurallara öncelikle bizim uymamız lazım. Devletin verdiği makam aracının bu işte kullanılması da çok acı. Yani olayın neresinden baksanız vahim."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber