İlk defa atanan öğretmenler doğuya...

Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah gazetesi Milli Eğitim Bakanlığınca değiştirilen öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğine ilişkin taslak hakkında bugün önemli bir haber yayımlamıştır. Haberde illerin üç bölgeye, ilçelerin de beş sınıfa ayrıldığı belirtiledikten sonra, ilk kez ataması gerçekleştirilenlerin, birinci sınıf illere gidemeyeceği belirtilmiştir.

HABERİN METNİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR

Yönetmeliğe göre, iller 3, ilçeler ise 5 sınıfa ayrılıyor. Batıdaki bazı illerin ilçelerinde görev yapmak da doğu hizmetinden sayılabilecek. Atamalarda, bakanlık personelinin hizmet puanlarını esas alınacak. İlk kez ataması gerçekleştirilenler, birinci sınıf illere gidemeyecek.

Birinci sınıf hizmet bölgesinde en az 6, ikinci sınıf hizmet bölgelerinde 5, üçün sınıf hizmet bölgelerinde ise 4 yıl çalışmak yer değiştirme işlemleri için yeterli olacak.

Yapılan sınıflandırılmaya göre bazı illerin dereceleri şöyle: Birinci sınıf iller: Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Yalova, Düzce, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir. İkinci sınıf iller: Adıyaman, Aksaray, Çanakkale, Gaziantep, Karaman, Osmaniye, Samsun. Üçüncü sınıf iller: Ağrı, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Şırnak.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber