Aile hekimlerinin maaş zam farkları ödenmedi

Türk Sağlık-Sen tarafından Aile hekimlerine ve aile sağlığı personellerinin altı aylık maaş zam farklarının ve gecikme zammının ödenmemesi nedeniyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna başvuru yapıldığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin yaptığı açıklamada, yapılan başvuruda kurum bünyesindeki Aile Hekimliği Birimlerinde çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı personelinin 6 aylık maaş zam farklarını ve gecikme zamlarını alamadıklarını sendikaya ilettiklerinin kaydedildiğini söyledi.

Başvuruda 1 Haziran tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararlarında açık bir şekilde zamlı maaş ödemelerinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2012 olduğunun dikkat çekildiğini ifade eden Çetin, ?Hükümet memurları 6 ay zamsız maaşa mahkum etti. Fakat görülüyor ki aile hekimliği sisteminde görev yapan çalışanların bu 6 aylık alacakları ödenmeyerek mağduriyetleri devam ettiriliyor. Bu konuda Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna başvurumuzu yaparak mağduriyetin sonlandırılmasını istedik. Umarız bu ihmal bir an önce giderilir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber