Mehmetçiğin %92'si sağlıksız çıktı

Haber Giriş : 28 Temmuz 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silah altına alınan 20 yaş grubu askerler üzerinde yaptığı sağlık kontrolleri çok önemli bir gerçeği ortaya çıkardı. Mehmetçiğin %92'si genetik, yanlış beslenme gibi nedenlerle sağlıksız...

Her yıl askere alınan gençleri tepeden tırnağa teferruatlı bir sağlık muayenesinden geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda muayene sonuçlarını istatistiğe döküyor. Edinilen bilgilere göre genellikle 20 yaş grubundan oluşan silah altına alınan Türk gençlerinin %92'sinde fiziksel yada psikolojik çeşitli rahatsızlıklar tespit edildi. Askeri doktorlar mehmetçiği vatani görevi süresince kontrol altında tutarak tedavi ediyor.

Fiziksel muayeninin yanısıra uyku düzeninden sosyal fobilere kadar uzanan detaylı bir psikolojik muayeneden de geçen ve %92 gibi büyük bir oranla ?Sağlıksız? oldukları ortaya çıkan bu gençlerin rahatsızlıklarının nedenleri de araştırıldı. Genetik nedenlerin yanısıra, yanlış beslenme, bünyeye uygun olmayan spor ve yaşam tarzı gibi etkenlerin de gençlerin sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri söz konusu gençlerin tedavisini de silah altındayken gerçekleştiriyor. Askeri doktorlar tarafından düzenli olarak muayene edilen genç askerlerin büyük bölümü vatani görevi sona erdiğinde evine ?Sağlıklı? olarak geri dönüyor.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber