Mudanyalı zeytinciler ÖTV indirimi istedi

Tarımda kullanılan mazottan özel tüketim vergisinin kaldırılması yönündeki taleplerini İstanbul Milletvekili Levent Tüzel vasıtasıyla TBMM'ne ulaştıran Tüm Üretici Köylüler Sendikası, Mudanya'da siyasi parti başkanlarının da hazır bulunduğu kahvaltılı basın toplantısında Ankara temaslarını paylaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korsan Cafe'de düzenlenen toplantıya CHP, MHP, DSP, DP ve SP ilçe başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan da katıldı. Tüm Köy-Sen Genel Sekreteri Mehmet Eker, sendika olarak ülke genelinde birkaç aydır yürüttükleri imza kampanyasında Mudanya'dan 2 bini aşkın imzanın Ankara'ya ulaştırıldığını hatırlattı.

Zirai üretim girdilerinden olan ve üretim maliyetindeki payı yüzde 25'leri bulan mazottan ötv'nin kaldırılmasını istediklerini belirten Eker, bu konuda Milletvekili Levent Tüzel'in yasa teklifi verdiğini bundan sonra da üreticilerin bölgelerine gelen milletvekillerinden konuyla ilgili yazılı ya da sözlü taahhütler alacaklarını söyledi.

Ankara'daki görüşmelerin iki konu üzerinde yoğunlaştığını anlatan Eker, "Köylünün kullandığı mazottan ötv kaldırılsın" yazısını içeren pankartların hazırlanarak belli noktalara asılacağını ve mücadelelerini sonuç alana kadar yılmadan sürdüreceklerini belirtti.

Toplantıya katılan siyasi temsilciler, tarımla ilgili kurum ve kuruluşların yerelde bu toplantılara katılmamasını eleştirirken, Tüm Köy-Sen üyeleri ise Ziraat Odası'nı harekete geçiremediklerini, başkanın ise davetlerine katılmadığını öne sürdü.

Öte yandan Mudanya'daki toplantıya daha sonra katılan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da, üreticilerin haklı taleplerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Çiftçinin meselelerini daha yüksek sesle duyurmaları açısından sendikal hareketi önemli bulduğunu belirten Milletvekili Özensoy, "Üreticinin en büyük sıkıntılarından biri girdi fiyatlarının yükselmesi. Özellikle de mazot bunun en başında yer alıyor. Bu konu zaten bizim seçim beyannamemizde taahhüt olarak yer alıyordu. Bu yüzden bu konu bizim MHP olarak çiftçiye verdiğimiz destekten ziyade bir taahhüdümüzdür. ve taahhütlerimizin de arkasındayız. Meselelerin çözümü için de ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber