Kadınları güçlendirecek proje tanıtıldı

Gaziantep'te Girişimci Kadınları Destekleme Derneği tarafından Şahinbey Belediyesi ortaklığı ile uygulanan "Güneydoğu'da Kadınların Güçlendirilmesi Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde tertip edilen tanıtım toplantısında Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkanı Ülkü Güngör, projenin Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerindeki kadınların ve kadın STK'larının güçlendirilmesi amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 30 ilde AB finansmanı ile uygulandığını duyurdu. 3 ay önce onaylanan, ancak eğitimlerine yeni başlanılan projenin bir yıl süreceği ifade edildi. Güngör, Gaziantep çevresinde uygulanan tek proje olan Güneydoğu'da Kadınların Güçlendirilmesi Projesi kapsamında STK'lar ile birlikte federasyon kurmayı planladıklarını belirtti. Güngör, "Amacımız Gaziantep kadınlarının projeden maksimum oranda fayda sağlayarak hem bilinçlendirilmelerini sağlamak, hem de girişimci adayı kadınlara eğitim imkanları sunup 40 girişimci adayı kadına da girişimcilik eğitimleri vermektir" dedi.

Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bulduk da, projede eğitim gören kursiyerlerin istihdam edileceğini söyledi. Kursu başarıyla tamamlayanların eğitici olarak görev yapabileceğini hatırlatan Bulduk, şunları söyledi:

"Proje faaliyetlerine katılan kadınlarla sivil toplum bilinci geliştirmek üzere kısa film çekimi ve gösterimi yapılacak, bölgedeki kadın sivil toplum kuruluşları tanıtılacak ve gerek bunlardan birine katılmak gerekse yeni sivil toplum kuruluşları kurulması yoluyla kadın statüsünün geliştirilmesinde kadınların etken politikalar ve faaliyetler gerçekleştirmesi teşvik edilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber