İlk çocuk iftarı Esenler'de

Ramazan ayı, Esenler'de bu sene de dolu dolu yaşanacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının manevi ruhuna uygun etkinliklerin gerçekleşeceği Esenler'de Türkiye'nin İlk Çocuk İftarı'ndan Kadir Gecesi Özel Programı'na, Eve Teslim İftar'dan Alo İftar'a kadar çok sayıda proje hayata geçecek.

"Bir sofra da sen kur" sloganıyla başlatılan ve her yıl on binlerce Esenlerlinin evinde hazırladıkları yemeklerle katıldığı Geleneksel Esenler İftarı, bu yıl ilçenin trafiğe kapalı, alışveriş caddesi Davutpaşa Caddesi'nde...

Ramazan ayı'nda hayata geçecek projeleri ve yapılacak programları düzenlediği bir basın toplantısıyla anlatan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu Ramazanda sevgiyi, yüreğimizi, birbirimize olan tebessümü paylaşacağız. Ramazan'da tutmadığımız el, buluşturmadığımız yürek kalmasın istiyoruz" dedi. Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen basın toplantısı, Ramazan davulcularının söyledikleri manilerle başladı. Ramazan ayında Esenler'de bir çok etkinliğe imza atacaklarını belirten Başkan Göksu, bu yıl "Şimdi kardeşliğin tam zamanı" konseptiyle hayata geçirecekleri çalışmaları tek tek anlattı. Esenler Belediyesi'nin ilkleri yapan ve çalışmalarıyla örnek alınan bir belediye olduğunu dile getiren Başkan Göksu, Ramazan boyunca birbirinden güzel çalışmalar yapacaklarını belirtti.

İFTAR ÇADIRI KURULMAYACAK

Herkesin kardeş olduğunu gösteren ve 7'den 70'e herkesi kuşatan bir Ramazan programı yaptıklarını kaydeden Göksu, Esenler'de son 3 yıldır kurulmayan iftar çadırlarının bu yıl da kurulmayacağını vurguladı. İftar çadırlarının yerine daha farklı sosyal projeleri uygulayacaklarını ifade eden Göksu, "Eve Teslim İftar" ve "Alo İftar" projelerine dikkat çekerek konuşmasına devam etti. Eve Teslim İftar projesi ile Esenler'deki her bir yoksulun evine Ramazan ayı boyunca iftara yarım saat kala 4 çeşit sıcak yemek ulaştıracaklarını söyledi.

TEBESSÜMÜ PAYLAŞACAĞIZ

Bu sene "Komşu ben geldim" sloganıyla yeni bir projeyi daha uygulamaya koyacaklarını söyleyen Göksu, belediye tarafından oluşturulan iftar gönüllülerinin iftarda yoksulların evlerine konuk olacaklarını belirtti. "Biz bu Ramazanda sevgiyi, yüreğimizi, birbirimize olan tebessümü paylaşacağız" diyen Göksu, "Ramazan'da tutmadığımız el, buluşturmadığımız yürek kalmasın istiyoruz" dedi. Ramazanda çocuklar için çok özel ve anlamlı bir iftar programı düzenleyeceklerini anlatan Göksu, Türkiye'nin ilk Çocuk İftarı'na ev sahipliği yapacaklarını söyledi. 20 Temmuz Cuma günü Kemer Spor Stadyumu'nda gerçekleşecek iftara yaklaşık 5 bin çocuğun katılacağını vurgulayan Göksu, o gün oruç tutan tüm çocuklara hediyeler vereceklerini ifade etti. Çocuk iftarını geleneksel hale getireceklerini anlatan Göksu, böylece Esenler'de yaşayan çocukların büyüdükleri zaman hafızalarında Esenler'e dair anlatacakları bir anılarının kalacağını söyledi. Kadir gecesi'nde de "Dualarda buluşuyoruz" programıyla binlerce kişinin katılımıyla 10 bin hatim 100 bin duanın okunacağını söyleyen Göksu, " Ramazan etkinlikleri eğlence formatında değil, Ramazanın manevi iklimi içinde yapılacak" dedi. "Anadolu'yu mayalayanlar" adlı bir başka programı da Ramazan ayı boyunca yapacaklarını belirten Göksu, "Bu toprakları toprak yapan, bu topraklarda iz bırakan gönül erlerimizi daha doğrusu Anadolu'yu mayalayanları Esenler'de misafir edeceğiz" diye konuştu.

İftar Dostları'ndan "çat kapı iftar"

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü öncülüğünde belediye personelinden kurulan İftar Dostları, her akşam bir kimsesiz yaşlıyı evinde ziyaret ederek onunla iftar açıyor. Çat kapı iftar şeklinde gerçekleşen bu akşamlarda adeta bayram havası yaşayan yaşlılara, aynı mutluluğu yaşatmak ve hayır dualarını almak için İftar Dostları, bu yıl da aynı sosyal dayanışma örneğini sergileyecek.

Alo iftar alo sahur

Esenler Belediyesi'nin 2 yıldır uyguladığı ve herhangi bir sebeple iftar sofrası hazırlayamayanlar için başlattığı "Alo İftar" hattı bu sene de hizmette. 15.00 ile 17.00 saatleri arasında Esenler Belediyesi'nin 440 11 26 numaralı Alo İftar hattını arayan vatandaşlar bu hizmetten yararlanabilecek. Alo İftar ile her akşam binlerce aileye motorize ekiplerle 4 çeşit sıcak yemek ulaştırılacak. "Alo Sahur" Projesi ile de uyanma zorluğu yaşayan vatandaşlar, 440 12 89 numaralı telefona kayıt yaptırarak davul ve mani sesleri ile uyandırılıyor. Uygulamaya Esenler'in yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden de başvurular da değerlendiriliyor.

İlk çocuk iftarı da Esenler'de

Her yıl Ramazan ayında birbirinden özgün projeler yürüten Esenler Belediyesi, bu yıl yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk Çocuk İftarı'nı düzenleyecek. Esenler'de yaşayan binlerce çocuğun katılımıyla Ramazan'ın ilk günü Esenler Stadyumu'nda gerçekleşecek iftara; sadece çocuklar ve anneleri davetli olacak. İftar sonrasında ise, çocuklara sürpriz hediyeler dağıtılacak.

100 BİN DUA, 10 BİN HATİM

Esenler, Ramazan ayında çok özel bir programa daha ev sahipliği yapacak. Kadir Gecesi'nde düzenlenecek olan "Dualarda buluşuyoruz... 100 Bin Dua, 10 Bin Hatim" programında binlerce hatim, yüz binlerce salâvat-ı şerife, tevhit ve tekbirler okunarak Allah'a yakarılacak. Esenler Belediyesi'nin başlattığı ve İstanbul'da bir model haline gelen 'Eve Teslim İftar' uygulaması bu sene de devam edecek. Uygulama ile önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere her gün iftar saatinden önce 4 çeşit sıcak yemek ulaştırılacak.

KONU KOMŞU İFTARDAYIZ

"Konu komşu iftardayız" sloganıyla Esenler Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı 'Mahalle İftarları' bu yıl da devam ediyor. Esenler'deki tüm mahallelerde müsait alanlarda düzenlenecek iftar yemekleri ile aynı mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturan komşuların iftar sofralarında buluşup kaynaşmaları ve dostluklarını pekiştirmeleri amaçlanıyor.

İFTAR ÇEŞMESİ

Esenler Belediyesi tarafından sabah erken saatlerde işe giden vatandaşlar düşünülerek hazırlanan Esenler Çorba Çeşmesi, Ramazan ayında iftar çeşmesi olarak hizmet veriyor. Çorba Çeşmesi, iş çıkışı iftara yetişemeyen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

YETİM İFTARI

Esenler Belediyesi, ilçenin yetimlerine Ramazan'da da şefkat kucağını açıyor ve onlar için özel iftar yemeği düzenliyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yetimler ile ailelerinin katıldığı Yetimler İftarı, bu yıl da Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Komşuluk geleneği Esenler'de devam ediyor. Esenler Belediyesi, Ramazan boyunca "Komşu ben geldim" deyip çat kapı iftar sofralarına misafir olacak. Medeniyetimizin temel bir parçası ve manevi bir miras olan komşuluk geleneği, Ramazan'ın şefkat ve merhamet ikliminde yepyeni bir anlayışla yaşatılacak.

"Bir sofra da sen kur" sloganıyla başlatılan ve her yıl on binlerce Esenlerlinin evinde hazırladıkları yemeklerle katıldığı Geleneksel Esenler İftarı, bu yıl ilçenin trafiğe kapalı, alışveriş caddesi Davutpaşa Caddesi'nde...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber