Memur olmak için, halk oyunu bilme şartı

Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin personel alımı için yayımladığı iş ilanı görenleri şaşırttı. Rektör İlyas Dökmetaş yönetiminin tarihe karışmasına sayılı günler kala Dökmetaş'ın yönetimindeki bu üniversitede, halk oyunu bilmeyene iş yok.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin personel alımı için yayımladığı iş ilanı görenleri şaşırttı.

Memurlar.net web sitesindeki 17 Temmuz tarihli iş ilanında sözleşmeli büro personeli ve hemşire alımı yapılacağı duyuruldu. İş ilanının ilginç yanı ise, alınacak personelde aranan özelliklerin en ince ayrıntısına kadar yazılmış olması.

Alınacak personelin özellikleri şu şekilde belirtiliyor; işletme Fakültesi, işletme Bölümü lisans mezunu olmak.M.E .B.onaylı Bilgisayar Operatörlüğü -Bilgisayar İşletmenliği ve 115 saat kurs gördüğüne dair M.E.B. Onaylı Türk Halk Oyunları Kursu sertifikası bulunmak.Alınacak diğer personel için belirtilen özellikler; Veteriner önlisans mezunu olmak, Bilgisayar ve Muhasebe sertifikası bulunmak.

Bu ilanlardaki işe alım kriterlerini görenler, kamu kuruluşlarındaki personel alımlarında hangi koşulların göz önünde bulundurulduğuna dair şüpheye düşüyor. Halk oyunları sertifikasının, bir büro personeli için gereklilik olmadığı aşikar. Öyleyse ya üniversitede halen çalışmakta olan personel boş zamanlarında halkoyunları oynuyor ya da sözleşmeli kamu personeli alımlarında kriterler işe alınacağı daha önceden belirlenmiş kişilerin özellikleri doğrultusunda yapılıyor.

egemengazetesi.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber