29/07/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak ile birlikte Kayseri'ye gelecek.

Bakanların faaliyetleri
- Bolu Abant'ta düzenlenecek Milli Hakem Komitesi toplantısına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu katılacak.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sakarya ve Kocaeli'de inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Zonguldak'ta Kent Ormanı açılış törenine katılacak. Açılışların ardından valilik ve AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret edecek olan Bakan Pepe, daha sonra Alaplı İlçesi'nde 6. Uluslararası Alaplı Fındık, Kültür, Turizm ve Spor Festivali etkinliklerine katılacak.
- Antalya Havalimanı'nda Türkiye'nin ilk müstakil Dış Hatlar CİP binasının açılışı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilecek.
- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saat 10.00'da 45. dönem adli yargı hakim adaylarının ad çekme törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Meclisi, saat 11.00'de Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Mustafa Erol ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Yazıcıoğlu, saat 19.30'da BBP Keçiören İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenecek "Güney Amerika'daki Türk İzleri" konulu panele katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.
- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, saat 10.00'da öğrenci seçme sistemindeki değişikliklerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Edirne-Kırklareli-Tekirdağ Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi'ne, saat 14.30'da devam edilecek.
- İP Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Semih Koray ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, saat 10.30'da Lozan 2005 etkinliği sonuç bildirgesini açıklayacak.
- Ankara Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyeleri, saat 10.00'da görülecek Birtan Altınbaş'ın davasının ardından basın açıklaması yapacak.
- Telekom çalışanları, saat 13.00'te Bakanlar Kurulu'nun Telekom ile ilgili çıkardığı kararı onaylamaması için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e faks çekecek.
- Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, saat 12.30'da 11. Dönem Yönetim Kurulu üyesi Cihan Kayıket'in ölüm yıldönümü münasebetiyle anma programı ve "Asmayalım da Besleyelim mi? 25. Yılında 12 Eylül" konulu etkinlik düzenleyecek.
- Bilkent Üniversitesi tarafından yurt dışından gelen 120 kursiyer için düzenlenen eğitim kursları, saat 14.00'te yapılacak sertifika töreniyle sona erecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.20'de İDO-Şehir Hatları Vapuru'nda düzenleyeceği basın toplantısında "Deniz Ulaşımındaki Hedef ve Projeleri"ni açıklayacak.
- Küçükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki 12 engelli vatandaşa saat 10.00'da başkanlık binasında düzenlenecek törenle akülü ve manuel arabalar dağıtacak.
- Bir suikaste kurban giden Emekli Oramiral Kemal Kayacan ölümünün 13. yıldönümünde saat 11.00'de Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında anılacak.
- Türkiye Yazarlar Sendikası ve Türkiye Yayıncılar Birliği, ilköğretim okulları için belirlenen 100 Temel Eser konusunda, saat 11.00'de Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde basın açıklaması yapacak.
- İP Genel Başkanı Doğu Perincek, saat 13.00'te partisinin il merkezinde İsviçre'de yaşanan gözaltı olayıyla ilgili basın açıklaması yapacak.
- Esenyurt Balıkyolu Köprülü Kavşağı, saat 19.00'da düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.
- Kadıköy Tellalzade Sokak'taki Tarihi Çarşısı Canlandırma Projesi, saat 10.00'da Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de katılacağı törenle start alıyor.
- Eyüp Belediyesi Toplu Nikah Töreni, saat 18.00'den itibaren Eyüp Stadı'nda yapılacak.
- İHD'liler, Genelkurmay 2. Başkanı İlker Başbuğ hakkında İstanbul Adliyesi'ne, saat 11.30'da suç duyurusunda bulunacak.
- Türkiye'yi ziyaret eden Kore Deniz Kuvvetleri'ne ait Roks Chungmugong Yi Sunshin gemisinde basın açıklaması yapılacak. Açıklamayı takip edecek basın mensuplarının, saat 17.00'de Dolmabahçe Rıhtımı'nda olması gerekiyor.
- ÖNDER Sultanbeyli Şubesi, YÖK katsayı uygulamasın protesto etmek için saat 14.30'da Merkez Camii önünde basın açıklaması yapacak.
- Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa organize ettiği ve bu yıl 12.'si yapılacak Uluslararası Kuşburnu-Pestil Şenliği devam ediyor.
- İzmir'in yeni Valisi Oğuz Kaan Köksal, vilayette düzenlenecek törenle görevine başlayacak.
- Üniversitelerarası Kurul Toplantısı ve başkanlık devir teslim töreni Dokuz Aylül Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilecek.
- EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Çin mallarıyla ilgili basın toplantısı yapacak.
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de Ticaret Odası Meslek Komitesi Birliği'nin toplantısına katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

IRA'nın silah bırakması
- IRA'nın 30 yılı aşkın silahlı mücadelesinin ardından resmen silahları bırakacağını açıklamasının yankıları sürüyor.
rHaklar ve Özgürlükler Derneği üyeleri, saat 10.00'da gör
WTO'nun yeni başkanı iş başı yapıyor
- Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO) yeni başkanı Pascal Lamy, bu görevi Supachai Panitchpakdi'den devralacak.

Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO) toplantısı
- WTO üyesi ülkelerin Cenevre'deki toplantıları sona eriyor.

Özbek mülteciler Romanya yolunda
- Özbekistan'daki Andican olaylarından sonra Kırgızistan'a sığınan 450 mülteci Romanya'ya gidiyor.

Şaron, Fransa'da
- İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Fransa ziyaretini tamamlıyor.

Lama'nın İtalya ziyareti
- Budistlerin ruhani lideri Dalai Lama, İtalya'yı ziyaret ediyor.

Singh, Letonya'da
- Hindistan Dışişleri Bakanı Rao Indrajit Singh, Letonya ziyaretini sürdürüyor.

Londra'daki terör saldırıları
- Londra'daki bombalı saldırıları gerçekleştirenlerin yakalanması için araştırma ve soruşturma devam ediyor.

Mısır'daki terör saldırıları
- 88 kişinin ölümüne neden olan Sharm el Şeyh'teki terör saldırılarıyla ilgili araştırma ve soruşturmalar devam ediyor.

Kuzey Kore'nin nükleer programı
- Çin'in başkenti Pekin'deki görüşmelerin 4. turu 4. gününde.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------

- Beşiktaş, Altay'ın unutulmaz kaptanlarından Tahir Karapınar'ın jübilesi için düzenlenen hazırlık maçında Altay ile Alsancak Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlı ekip, saat 11.00'de İzmir'e gidecek.
- A Milli Basketbol Takımı, Eylül ayında Sırbistan Karadağ'da yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için saat 09.00'da Polat Renaissance Otel'de toplanacak. Ay-yıldızlılar, daha sonra Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 11.00'de ilk çalışmasını yapacak.
- Merkez Hakem Kurulu'nun düzenlediği 2005-06 sezonu Hakem Eğitim Semineri, Bolu'da Abant Palace Oteli'nde başlayacak.
- Galatasaray Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, ölümünün 54. yıldönümünde Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında saat 11.00'de anılacak.
- Beşiktaş'ın 2005-06 sezonunda 2. turdan katılacağı UEFA Kupası'nda kuralar cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde TSİ 15.00'te yapılacak.
- Azerbaycan'da düzenlenen 14. Dünya Bayanlar "Grand Prix" Avrupa elemelerinde gruptan çıkma şansını kaybeden A Milli Bayan Voleybol Takımı, bu sabah yurda dönecek.
- Türkiye liglerinde bulunan takımların yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları devam ediyor.
- A Milli Bayan Basketbol Takımı, Slovakya'da katıldığı turnuvadaki ikinci maçında Litvanya ile karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber