Danıştay'ın 'Karar Bilgi Bankası' Güncel Değil

Yargıtay Başkanlığından sonra Danıştay Başkanlığı da Danıştay dairelerinin verdiği kararları internete yükleyip, güzel bir arama programıyla bu hizmeti tüm vatandaşlara açtığında çok sevinmiştik. İlk açıklamaya göre 20 bin karara internet üzerinden erişilebilmekteydi. Sistem zaman zaman hata mesajı verse de, bu uygulama Danıştay açısından bir devrim niteliğindeydi. Ancak, bu güzel uygulama devam ettirilememektedir. Zira sisteme yeni karar eklemesi yapılmadığından, 2005 yılına ait kararlara sistemden ulaşılamamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2005 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örneğin bugünkü Resmi Gazetede YÖK başkanlığının bir açıklaması yer almaktadır. Bu açıklamada bir Danıştay kararına yer verilmiştir. Karar; Danıştay 8.Dairesinin 15/3/2005 tarih ve 2004/5295 E. ve 2005/1191 K. sayılı kararıdır. Konunun net olarak anlaşılabilmesi için bu karara ihtiyaç bulunmaktadır. Ancak bu karar http:www.danistay.gov.tr adresinden sorgulandığında bulunamamaktadır.

Danıştay Başkanlığının yeni kararlara ilişkin bir ilke belirlenmesi ve bu ilke ksapsamında örneğin aylık güncelleme yapılması halinde bu tür sorunların tümü aşılabilecektir.

Danıştay Başkanlığının gerekli duyarlılığı göstermesi umuduyla...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber