Van'ın tek kadın ayakkabı boyacısı

Van'da tek bayan ayakkabı boyacısı Teybet Uçar, evinin geçimini sağlayabilmek için kentin en işlek meydanında müşteri bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Şahbağı Mahallesi'nde oturan ve anne babasına bakmak zorunda olan 35 yaşındaki Teybet Uçar, kentin en işlek yeri olan Hz. Ömer Camii meydanında ayakkabı boyayarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Boya sandığı başında müşteri bekleyen Teybet Uçar'ı gören herkes merakla kendilerini izliyor. Anne ve babasının yaşlı olduğunu ve evde çalışacak başka kimselerinin bulunmadığını belirten Van'ın tek bayan ayakkabı boyacısı Uçar, "Annem ve babam çok yaşlı. Kardeşlerimiz var o da ayrı. Evde benden başka çalışacak kimse yok. Bu nedenle evin geçimini sağlayabilmek ve kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum" dedi.

Ayakkabı boyacılığını mecburen yaptığını belirten Uçar, "Biz 30 yıl önce Şırnak'tan buraya göç ettik. Uzun bir süre iş aradım. Yapabileceğim işler aradımsa da bulamadım. Daha sonra ayakkabı boyacılığı yapmak aklıma geldi. Ben de şehrin en işlek meydanında boya sandığımı indirip ayakkabı boyamaya başladım. Bir ayakkabıyı 50 kuruşa boyuyor ve günlük ihtiyaçlarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Ayakkabı boyayarak günde 20-30 TL arasında para kazanıyorum. Evimizin ekmek parası çıkıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber