Fethiye'de davulcular 1 saat 15 dakika çalabilecek

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, geçtiğimiz yıl vatandaşlardan gelen şikayetler gerekçe gösterilerek izin verilmeyen Ramazan davulcuları, bu yıl yeniden görev yapacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının gelenekleri arasında yer alan davulcular, Fethiye'de ilk sahuru beklemeye başladı. Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlenen ve yer dağılımı yapılan davulcular ilk provalarını yaptı.

Ramazan davulcularını denetleyen Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, 1 yıl aradan sonra yeniden eski bir geleneği yaşatmaktan mutlu olduklarını söyledi. Cesur, geçen yıl, zamansız davul çalındığı, bahşiş almak için zorluk çıkarıldığı ve usulüne uygun davul çalınmadığı yönündeki şikayetler ve turizmcilerin isteği doğrultusunda Ramazan davulcusu uygulamasını yapmadıklarını hatırlattı. Cesur, bu yıl işi daha sıkı tutarak davulcuların mesai yapmasını sağladıklarını açıkladı.

Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, ?Ramazan ayı dolayısıyla geçtiğimiz senelerde davulcular gece saat 01.00'den 04.00'e kadar davul çaldı. Vatandaşlardan yoğun şikâyet almıştık. Bir tereddüt yaşandı ama vatandaşlarımızı fazla rahatsız etmemek ve 1 saat 15 dakika çalınması şartıyla Ramazan davulcularına izin verdik. Kendilerine has güzel kıyafetleri olacak. Biz her zaman, davul kültürümüz yaşasın istedik ve hep beraber yaşatacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber