Karşıyaka'da 600 kişilik Yunus Emre Camisi ibadete açıldı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yapılan Yunus Emre Camisi, ramazan ayı öncesi törenle ibadete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki 600 kişi kapasiteli caminin açılışına Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Belediye Başkanı Cevat Durak, İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, meclis üyeleri, muhtarlar ve diğer vatandaşlar katıldı.

Kur'ân okunarak başlanan törende Müftü Gevhe,r Karşıyaka Belediyesi'nden sürekli destek gördüklerini belirterek Başkan Durak'a teşekkür etti. Gevher, camilerin sadece ibadet yeri olmadığını, aynı zamanda okul gibi eğitim amaçlı hizmet verdiğini belirtti. Kaymakam Avcı da camilerin biraraya gelinen kutsal yerler olduğunu söyledi. Sevgi, hoşgörü ve saygının yeşereceği camilerde cumhuriyetin aydınlık yüzlü gençlerinin yetişmesi gerektiğini belirten Durak ise belediye olarak halkın ihtiyacı her hizmete hazır olduklarını ifade etti. Zübeyde Hanım Mahallesi'nin son yıllarda hızla değiştiğini belirten Başkan Durak, "Bu bölgede kentsel yenileme projesini de hazırlıyoruz. Yeni sosyal tesisler ve meydanlar yapacağız." dedi. Cami çevresinin düzenlenmesinde çalışan belediye işçilerine de teşekkür eden Durak, "Burası koordine içinde, el ele verilerek tamamlandı. Eksiklikler tamamlanana kadar da açılışını beklettik. Altyapısı tamamlanıp çevresi yeşillendirilince güzel bir ibadethane oldu." şeklinde konuştu.

İl Müftü Vekili Öztürk ve İlçe Müftüsü Gevher, katkılarından dolayı Başkan Durak'a teşekkür plaketi vermesinin ardından cami ibadete açıldı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber