Batman'daki mayın patlaması

Batman Belediyesi, terör örgütünce yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için anıt yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da 31 Temmuz 2010 tarihinde merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe mevisindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait petrol üretim kuyusunun olduğu bölgede terör örgütü mensuplarınca döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden kapatılan HEP'in eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıddık Özdemir ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir ile eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin'ın anısına, "mitolojide yaşamdan ölümsüzlüğe giden hayat ağacı" temasıyla anıt heykeller yapıldı.

Anıt, Atatürk Parkı'na kurulacak. Anıtın açılışı 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde yapılacak. Metal parçaları ve demir zincirler kullanılarak yapılan ve 4 kişiyi temsil eden heykellerin yanı sıra metalden, mayında hayatını kaybedenler için hayat ağacı motifi de Atatürk Parkı'na kurulacak.

Patlamada eşi Sedat Özevin'i kaybeden Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi Hülya Özevin, mayınların yarattığı tehlikeye dikkati çekerek, "Eşim ve arkadaşları, devam ilkel, öldürmeye odaklı eylem tarzının ucuz araçlarıdır" dedi.

Merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe mevkisinde bulunan TPAO'ya ait petrol üretim kuyusunun bulunduğu bölgede terör örgütü mensuplarının ateşe verdiği yere giderken yola döşenen mayının patlaması sonucu Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir ile Sedat Özevin hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber