Deprem, bu kez birleştirdi

Van'da geçen yıl meydana gelen deprem ardından ailesiyle Aydın'a giden Harun Balkış adlı depremzede, burada tanıştığı Ebru Güneş ile dünya evine giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'a gelin gelecek olan Ebru Güneş, Van'da büyük acılar yaşandığını hatırlatarak, "Bundan sonra eşimle mutluluğu da acıyı da beraber yaşayacağız." dedi. Daha önce de depremden sonra Rize'ye giden Özlem Yıldız, orada tanıştığı İsmail Erdem ile dünya evine girmişti.

Van'da meydana gelen iki büyük depremden sonra ilde yaşayan depremzedelerin büyük bir çoğunluğu çeşitli yollarla başka illere göç etti. Bunlardan yaklaşık 35 bini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla başka illere gitti. Depremzedelerin büyük bir kısmı şehre geri dönerken, bazı depremzedeler evlenip orada kaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü aracılığıyla başka bir şehre giden Balkış ve Güneş çifti de bunlardan biri. Balkış ailesi, depremden sonra kızlarının yaşadığı Aydın'a gitti. Bu süreçte Harun Balkış'ın eniştesi, kaynını evlendirmek için harekete geçti. Enişte, Harun Balkış ile Ebru Güneş'i birbiriyle tanıştırarak görücü usulüyle evlenmesine vesile oldu. Şu an nişanlı olan çift, 14 Eylül 2012'de Van'da evlenerek dünya evine girecek. Genelde insanları birbirinden ayıran deprem, birleştiriciliğini de gösterirken farklı kültürlerin kardeşliğini de gözler önüne seriyor.

Mutlu çift, kendilerini Aydın'a gönderip, mutlu bir yuvanın temellerinin atılmasına vesile oldukları için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Müdürü Ünal Öncül'ü ziyaret ederek, teşekkür etti. Öncül, çifte, mesafelerin, dillerin ve kültürlerin bir öneminin olmadığını, gönüllerin bir olması gerektiğini belirtti. Çiçeği burnunda damat Harun Balkış, görücü usulü ile tanıştırıldıklarını ancak severek evlendiğini belirtti. Gelin Ebru Güneş ise Van'da büyük acılar yaşandığını hatırlatarak, "Bundan sonra eşimle mutluluğu da acıyı da beraber yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Gelinin babası da karışık duygular yaşadıklarını ifade ederek, "Çocuğunu evlendiren bir baba ne hissederse onu hissediyorum. Ayrıca, depremde Vanlı kardeşlerimize yardım etmeye çalışırken nasıl mutlu olduysak şimdi de bir yanımızın Vanlı olmasından dolayı mutluyuz." dedi.

Daha önce de depremden sonra ailesiyle Rize'ye giden Özlem Yıldız, orada tanıştığı İsmail Erdem ile dünya evine girmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber