Karısı davul çalıyor, kendisi mani söylüyor

Eskişehir'de Ramazan ayının başlamasıyla birlikte davul çalmaya çıkan Pekyılmaz ailesi görenleri şaşırtıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayının ilk gecesi ailece davul çalmaya başlayan Nebahat Pekyılmaz, eşi Mustafa Pekyılmaz ve kardeşi Nurettin Davulcu, manilerle vatandaşları uyandırdı. Şeker Mahallesi, Yeni Mahalle ve Işıklar Mahallesi'nde davul çaldıklarını belirten Nebahat Pekyılmaz, gece en çok köpeklerden korktuğunu söyledi. Eşinin mani söylediğini, kendisinin de davul çaldığını belirten Pekyılmaz, "Her sene olduğu gibi bu sene de biz 3 mahallede davul çalacağız. Özellikle benim davul çaldığımı gören vatandaşlar mutlu oluyor. Biz ailece davul çalıyoruz" dedi.

9 YILDIR AİLECE DAVUL ÇALIYORLAR

9 yıldan bu yana ailece davul çaldıklarını ifade eden Pekyılmaz, "Biz 8 yıldan bu yana eşim, kardeşim ve ben aynı mahallelerde davul çalıyoruz. Sahura kaldırdığımız kişiler bizleri tanıyor. Balkonlarına, camlarına çıkıp bizlerden mani istiyorlar. Biz de dilimiz döndüğünce söylüyoruz. Bu davul çalma işini sadece erkekler değil, kadınlar da yapabilir" diye konuştu.

Ablası ile birlikte ayrı mahallelerde davul çaldıklarını ifade eden Nurettin Davulcu ise, "Ramazan davulunu kaldırmak istiyorlar. Ben buna bir anlam veremiyorum. Bizler gece hem davul çalıyoruz hem de bekçilik yapıyoruz. Mahallede açık kapı görsek kapatıyoruz. Şüpheli kişileri de polise söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ise ışıkları yanana kadar çalmayı sürdüren Ramazan davulcularından, özellikle bayan davulcudan çok memnun olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber