Yozgat'ta AB destekli 5 proje sahibine 2,7 milyon liralık destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Veli Büke, dördüncü çağrı döneminde kabul edilen 5 proje sahibine 2,7 milyon lira destek vereceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünde düzenlenen imza töreninde 5 proje sahibiyle sözleşmeleri imzalandı.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, TKDK'nin Avrupa Birliği giriş sürecinde, tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmayı amaçlayan bir kurum olduğunu kaydetti.

Büke, "4. çağrı döneminde alınan projeler ile ilgili olarak inceleme ve değerlendirme işlemleri tamamlanarak Türkiye'de IPARD programının uygulandığı 20 ilden biri olan ilimizde 5 proje ile sözleşmeleri bugün itibariyle imzalanmıştır. Sözleşmesi imzalanan 5 adet projenin toplam yatırım tutarı 4 milyon 351 bin 700 TL olup kurumumuzca verilecek hibe tutarı 2 milyon 688 bin 202 TL olacaktır. Proje sahiplerinin yatırım kapsamında yapacağı harcamalara Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeyeceği de dikkate alınırsa hibe oranının daha da arttığı görülecektir. Bu para yatırımcımızın cebinde kalacak ve yatırımlarına ekstra kaynak sağlamış olacaklardır." dedi.

TKDK'nin 16 Temmuz tarihi itibariyle sona eren 6.çağrı dönemin kendilerine 19 projenin sunulduğunu belirten Büke, "Bu çağrı döneminde, süt üreten tarımsal işletmelerde (mandıra) 10, et üreten tarımsal işletmelerde (besi) 6, süt işleme tesislerinde bir, et işleme tesisleri ve kırsal turizm için birer proje olmak üzere hibe desteği için toplamda 19 başvuru olmuştur. Diğer çağrı dönemlerinde de olduğu gibi yapılacak incelemeler sonucunda sözleşme imzalanacak projeler belirlenecektir. Daha önce 2. ve 3. çağrılar sonucu imzalanan projelerde ise yatırımlar devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber