'Rehavete kapılmayın, iftar ve sahurda hırsızlıklara karşı tedbirinizi alın'

Ramazan ayında düşen suç oranları sebebiyle vatandaşların hırsızlık olayları karşısında rehavete kapılabildiğine dikkat çeken polis, hırsızların fırsat kolladığını hatırlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Veysel Akkoca, vatandaşları, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Akkoca, hırsızların iftar ve teravih telaşından yararlandığını, dolandırıcıların da hayır yapma bahanesiyle vatandaşlardan para ya da değerli eşya alabildiğini belirttti. Veysel Akkoca, suç oranlarının Ramazan ayında düştüğünü; ancak özellikle iftar ve sahur vaktinde hırsızlık olayları meydana gelebildiğini vurguladı.

KAPI VE PENCERELERİ AÇIK BIRAKMAYIN

Şube Müdürü Akkoca, şu uyarılarda bulundu: ?Vatandaşlarımız rehavete kapılmayarak iftar için eve dönüşlerde kullanmış oldukları toplu taşıma araçlarında bulundukları sırada para ve değerli eşyalarını muhafazalı yerde bulundurmalı. Vatandaşlarımız teravih namazı için ikametlerinden ayrıldıklarında para ve değerli eşyalarını korumaya almak suretiyle evden hırsızlık, dışarıda katılmış oldukları iftar programlarında yanlarında bulunan çanta ve benzeri eşyalarını açıkta bırakmamak ve oturmuş oldukları sandalye arkasına asmamak suretiyle açıktan hırsızlık olaylarının önüne geçebilir. Halkımızın yapılacak kısa alışverişler için park yerlerine, cadde kenarlarına bıraktıkları otomobillerinin kapı ve camlarını açık bırakmayarak otodan hırsızlık olaylarına karşı tedbirli olmaları gerekiyor. Havaların sıcak olması dolayısı ile sahur vaktinde kapı ve pencerelerin genellikle açık tutulduğu göz önüne alınarak evin bütün bölümlerinin kontrol altında tutulması ve kontrol edilmesi gerekiyor. Polis olarak 24 saat boyunca sokaklardayız. Vatandaşlarımız şüphelendikleri durumlarda hemen ?155 Polis İmdat' hattından bizi arasınlar. Yapılacak kısa alışverişlerde, park yerlerinde, cadde kenarlarında ya da ıssız yerlerde oto kapılarını ve camlarını açık bırakmasınlar. İftar saati evinize yetişmek için acele ederken yankesicilere karşı dikkatli olun. Teravih namazı için camiye giderken değerli eşyalarınızı ya da paralarınızı korumaya alın. Camiye giderken mümkün olduğunca ayakkabılarınızı poşetleyip içeri alın."

POLİS KONTÖR VE PARA İSTEMEZ

Önceki yıllarda Ramazan ayı boyunca yankesicilik, dolandırıcılık, evden ve otomobilden hırsızlık olaylarının 13.00-20.00 ile 01.00-06.00 saatleri arasında yoğunlaştığını göz önünde bulunduran Bursa Emniyet Müdürlüğü, buna göre bir dizi tedbir aldı. Vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Asayiş Şube Müdürü Veysel Akkoca, ?Dolandırıcılar türlü yöntemlerle vatandaşı mağdur edebiliyor. Ramazanın manevi atmosferinden yararlanmak isteyenler olabilir. Kendilerini, polis, savcı, belediye görevlisi gibi tanıtan kişilere telefonla para veya kontör gönderilmemeli. Polis hiçbir zaman telefonla arayıp da kontör veya para istemez.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber