Bornova Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine eşya desteği

İzmir'de Bornova Belediyesi, şehir dışından gelen üniversite öğrencilerine eşya vererek destek oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeye başvuran öğrencilerin eksik eşyaları evlerine kadar getirilip görevliler tarafından yerleştiriliyor.

Vatandaşların bağışladıkları eşyalarını ihtiyaç sahiplerine teslim ederek eksiklerini tamamlayan Bornova Belediyesi, başka şehirlerden gelen öğrencilerin de evlerini donatıyor. Öğrenciler Bornova Belediyesi'ne başvurarak eksik eşyalarını bildiriyor, daha sonra vatandaşların bağışlarıyla oluşan Eşya Bankası'ndan uygun olanlar evlere gönderiliyor. Bornova Belediyesi bu kapsamda bir ay içinde toplam 40 öğrenciye eşya yardımı yapacak. Öğrencilerin evlerine ihtiyaçlarına göre onlarca yatak, baza, yemek odası, koltuk takımı, buzdolabı, televizyon gibi eşyalar götürülecek.

Bornova Belediyesi geçtiğimiz günlerde iki üniversite öğrencisinin evini eşya ile donattı. Bornova Belediyesi ekipleri İnönü Mahallesi'ndeki eve 2 baza, bir kitaplık, 2 yatak, bir orta sehpa, 2 halı, koltuk takımı, çalışma ve yemek masası götürdü. Bornova Belediyesi aracıyla taşınan eşyalar yine belediye ekipleri tarafından yerleştirildi.

En büyük yatırımın gençlere ve çocuklara yapılarak sağlanabildiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Üniversite kenti olan Bornovamızda öğrencilerimizin her zaman yanlarında oluyoruz. İlçemizde şehir dışından gelen birçok öğrenci kendi evlerini tutuyor. Ailelerinden uzak yaşıyor. İlçede yaşayan öğrencilerimiz başları sıkıştıklarında belediyemize başvurup her türlü sosyal yardımdan faydalanabiliyorlar. Ayrıca bu sayede yurttaşlarımız arasında dayanışmayı da geliştirmiş oluyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber