MEB'de 50'd Sorunu (1)

Devlet Personel Başkanlığının, yükseköğretim kurumlarında 50/d'ye göre çalışanların da (asgari iki yıl çalışanlar) diğer kamu kurumlarına naklen geçiş yapabileceği yönündeki görüşü birçok sorunu da beraberin getirdi. Bu sorunlardan birini yaşayan da Milli Eğitim Bakanlığıdır. Bakanlık, Devlet Personel Başkanlığının önceki görüşlerini esas alarak yönetmeliğini buna göre düzenlenmişti. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Tanımlar" başlıklı 4. maddesinin (ı) bendinde, Asıl Öğretmen "Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı içindeki öğretmen kadrolarında veya özel öğretim okullarında öğretmenlikte (657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü maddesi kapsamındaki yükümlülükleri saklı olmak üzere) adaylığı kaldırılanlar ile yüksek öğretim kurumlarında öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve okutman, (Ek: 02.07.2003 tarihli R.G.) araştırma görevlisi (2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 33/a maddesine göre çalışmış olanlar) olarak en az iki yıl süreyle çalışmış olanlardan öğretmen olarak ilk defa veya yeniden atanacakları" olarak tanımlanmıştır.

02.07.2003 tarihinde yapılan eklemede MEB açık bir şekilde 2547 sayılı Kanunun 33/a maddesine göre çalışanların naklen asıl öğretmen olarak atanabileceğini belirtmiştir.

Bu bağlamda şunu belirtmek gerekmektedir. Devlet Personel Başkanlığının görüşleri önemli olmakla ve kamuyu etkilemekle beraber hukuki düzlemde Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğinden önce gelen bir yere sahip değildir.

Dolaysıyla burada öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğini değiştirmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber