Gediz Üniversitesi, her iki öğrenciden birine kesintisiz burs verecek

Gediz Üniversitesi, lisans programlarında öğrenim bursu oranını yüzde 49'dan 54'e çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece bu yıl da her iki öğrenciden biri burslu öğrenim görecek. Bazı bölümlerde ise tamamı burslu olacak. Üstelik başarısızlıkta da destek kesilmeyecek. Ayrıca ücretli olarak Gediz'i kazananlar da istenen not ortalamasını yakalamaları halinde burslu öğrenci statüsüne geçecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ?Öğrencilerimizi başarıya teşvik ederek, ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz.? ÖSYM verilerine göre üst üste iki yıldır Ege ve Akdeniz bölgelerinin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olmalarına, ayrıca bütün bölümlerde doluluğa ulaşmalarına rağmen böyle tarihi bir adım attıklarını belirten Çevik, amaçlarının hem akademi hem de eğitim kalitesini arttırmak, başarıyı ödüllendirmek ve fırsat eşitliği sağlamak olduğunu dile getirdi. Rektör Çevik, ?Başarıyı teşvik ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Her şey daha güzel, daha aydınlık yarınlar için. Gediz Üniversitesi'nin temel harcında, eğitimde farka imza atmak ve bu alanda öncü olmak hedefleri var. Türkiyemiz'e en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitimdir. Ülkemiz, ancak iyi yetişmiş ve kaliteli insan gücüyle çok daha iyi noktalara ulaşabilir. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve bu amaca ulaşabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ederek eğitime daha çok destek vermeye çalışıyoruz.? şeklinde konuştu.

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde, eğitime destek oranı yüzde 100'ü buldu. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve İç Mimarlık bölümlerinde öğrencilerin tamamı yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25'lik dilimlerde olmak üzere burslu öğrenim görecek. Seyrek'teki kampüsünde modern laboratuvarlarından atölyelere bilimsel araştırmalar için gerekli fiziki altyapıyı sağlayan Gediz, verdiği eğitim desteğiyle genç beyinleri geleceğin mucitlerine dönüştürmeyi, yeni buluşları insanlığa kazandırmayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber