ENVER İstanbul'da Rasim Mazlum başkan

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) İstanbul Şubesi, 1'inci Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda derneğin mart ayında hizmete giren İstanbul Şubesi'nin yeni dönem yönetim kurulu belirlendi.

Genel kurula ENVER Derneği Genel Başkanı Erkan Gürkan, Başkan Vekilleri Adnan Ersoy Ulubaş, İbrahim Çağlar, Hazim Sesli ile Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı da katıldı. Yapılan oylamada başkanlığa Rasim Mazlum seçildi.

Mazlum, oylamanın ardından ENVER Derneği'nin 2012'de hayata geçireceği projeleri açıkladı. Ülkesini seven herkesi, enerji verimliliği hareketini başlatmaya davet eden Mazlum, bu hedef için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

?KAMU ALIMLARI ENERJİ VERİMLİLİĞİNE UYGUN OLMALI?

Mazlum, ?Dernek olarak enerji verimliliği konusunda kamu görevlilerinin bilinçlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Kamu alımlarının enerji verimliliğine uygun yapılarak tasarrufa yönlendirilmesi Türkiye'ye büyük getirileri olacaktır.? dedi.

Mazlum, kamu personeline günlük hayatta enerji verimliliği iç eğitimleri vereceklerini aktarıdı; ?Kamu kuruluşlarına yönelik enerji verimliliği çalışmaları yaptırılması, önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Kamu kurumları ve dağıtım şirketleri enerji verimliliği çalışmalarında daha katılımcı ve aktif hale gelmelidir.? ifadelerini kullandı.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ YÜKSEK ÜRÜNLER KULLANALIM

Rasim Mazlum, enerjiyi israf etmeden verimli kullanmada bireylerin de sorumlulukları bulunduğunu belirtirken; şunları kaydetti:

?Evlerimizde enerji verimliliği yüksek ürünler kullanmalıyız. Ayrıca binalarda yalıtım ve ısı ile ilgili tedbirlerin alınması, gereksiz su israfının önlenmesi gibi birçok konuya ENVER Derneği İstanbul Şubesi olarak destek veriyoruz. Yeni dönem çalışmalarımızda özellikle kadın ve çocuklara yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına özel bir yer ayıracağız. Pilot bölgeler seçip okullarda enerji verimliliği eğitimi vereceğiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber