Şehit teğmen'in memleketi Vezirköprü'de yas var

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin sınır kesimindeki Dağlıca Taburu'ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin iniş sırasında düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden 26 yaşındaki Piyade Teğmen Nuri Akman'ın Samsun'un Vezirköprü İçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Felçli 53 yaşındaki Kurtça Akman, oğlunun şehit olduğu haberiyle gözyaşına boğuldu. Şehidin dayısı Hasan Yılmaz ise "Bir ay önce izine geldiği zaman askere giden gençlerin mezarlığa diktiği bayrağı görünce 'Bu bayrağı buradan indirin, bu bayrak şehit getirir' demişti. Kendisi şehit geldi" dedi.

Dün akşam saatlerinde Dağlıca Taburu'ndan kalkan Sikorsky tipi askeri helikopterin iniş sırasında güç kaybına bağlı olarak düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Teğmen Nuri Akman'ın Samsun Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kızılcaören Köyü'ndeki ailesine acı haberi askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Kurtça Akman ile eşi 47 yaşındaki Bayramiye Akman, oğullarının şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Oğlunu yaklaşık bir ay önce izne geldiğinde gören anne Bayramiye Akman, ağıtlar yaktı, şehit annesini yakınları teselli etmeye çalıştı. Evin girişine de Türk bayrağı asıldı.

27 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonucu felç olan ve işitme sorunu yaşayan baba Kurtça Akman, oğlunun şehit haberi ile yıkıldı. Maddi durumu iyi olmayan, 3 kız ve 2 erkek olmak üzere 5 çocukları olan Akman çiftine, yakınlarının ve köylülerin destek oldukları öğrenildi.

Şehit Nuri Akman'ın, akrabalarının desteğiyle üniversiteye gidip Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdiği, atanamayınca 2 yıl önce girdiği sınavı kazanarak teğmen olmaya hak kazandığı belirtildi. 5 kardeşin en büyüğü olan Nuri Akman'ın Piyade Teğmen olarak Hakkari'de göreve başladığı ve ailesine maddi yardımda bulunduğu belirtildi.

"ŞEHİT GETİRİR" DEDİ KENDİ ŞEHİT OLDU

Şehit Piyade Teğmen Nuri Akman'ın dayısı Hasan Yılmaz, bir ay önce izne gelen yeğeninin askere giden gençlerin mezarlığa diktiği bayrağı gördüğünü dile getirerek, "Bayrağı görünce 'Bu bayrağı buradan indirin, bu bayrak şehit getirir' demişti. Kendisi şehit geldi" diye konuşarak gözyaşı döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber