500 Sağlık Personeli Ne Olacak?

Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine ilişkin 5179 sayılı Kanun 5/6/2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bu Kanunun geçici dördüncü maddesi çerçevesinde de, Sağlık Bakanlığında görev yapan 500 çevre sağlık teknisyeni Tarım ve Köyişleri Bakanlığına geçirildi. Ancak, nakle esas görevlerden olan "Çalışma İzni ve Gıda Sicili ile Üretim İzni" verme yetkisinin Belediyeler'de olduğu Danıştay tarafından karara bağlanmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 01 Ağustos 2005 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki dava Çankaya belediyesince Danıştay'da açılmış ve sonuçlanmıştır. Karara göre Çalışma İzni ve Gıda Sicili ile Üretim izni belediyelerdedir.

Karara ilişkin görüş alış verişi için Forum bölümüne kullanabilirsiniz.

T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü

SAYI : 250.10.04.12-GSÜT-7069 26.07.2005*108566 ANKARA
KONU : Çalışma İzni ve Gıda Sicili 26 /07 /2005

TAMİM NO : 49
???????.. VALİLİĞİNE
(İl Müdürlüğü)

Bilindiği gibi 5179 Sayılı Kanun kapsamında gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerlerine Bakanlığımızca Çalışma İzni ve Gıda Sicili ile Üretim izni verilmektedir.

Ancak ekte Hukuk müşavirliğinin yazısı ile Genel Müdürlüğümüze gönderilen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun almış olduğu yürütmeyi durdurma kararına istinaden gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerlerine Çalışma İzni ve Gıda Sicilinin Belediyeler tarafından verileceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda 04.08.2005 tarihinden sonra gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerlerine Çalışma İzni ve Gıda Sicili verilmemesi, İl Müdürlüğünüze Çalışma İzni ve Gıda Sicili müracaatı olan dosyaların firmalara iade edilmesi, Üretim İzinlerinde ise mevcut uygulamanın devam edilerek daha önce Bakanlığımızdan Gıda Sicili veya Çalışma İzni ve Gıda Sicili alan işyerlerinin İl Müdürlüğünüz yetkisinde olan ürünlerin olan ürünlerin üretim izni işlemlerinin İl Müdürlüğünüzce yapılması diğer ürünlere ait üretim izni dosyalarının Bakanlığımıza gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Dr.Nihat PAKDİL
Bakan a.
Genel Müdür

Ekler :
Ek1 : 1 Adet Hukuk Müşavirliği yazısı ekinde Danıştay kararı


DAĞITIM :

81 İl Valiliğine (İl Müdürlüğü)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber